Universitatile din Marea Britanie cauta studenti din Romania
13/07/2014 16:13 - Admin
Universitatile din Marea Britanie cauta studenti din RomaniaUniversitatile din Marea Britanie incearca sa recruteze mai multi studenti din Uniunea Europeana, inclusiv din Bulgaria si Romania.


Dupa ce anul viitor se vor ridica limitarile in ceea ce priveste locurile din universitati, Les Ebdon, directorul Oficiului de Acces Liber, a declarat ca este evident ca universitatile vor incerca sa atraga mai multi studenti din Uniunea Europeana, potrivit Novinite.

"Tinand cont de declinul demografic din aceasta tara, univeristatile se vor orienta catre piata din UE unde exista un mare numar de studenti, iar majoritatea acestor absolventi isi vor da seama ca oportunitatile de angajare sunt mai bune in aceasta tara", a spus Ebdon.

"Desi limitarile in ceea ce priveste numarul de locuri nu au fost ridicate inca, putem vedea cum universitatile private recruteaza si anunta un numar mare de studenti din Romania", a adaugat Ebdon.

O serie de universitati din Marea Britanie, precum Bristol, Imperial College London sau Manchester, cauta stundeti din Bulgaria si Romania.


Sursa: Ziare.com
http://www.strainatate.org/news_3802_Universitatile-din-Marea-Britanie-cauta-studenti-din-Romania-.html