Smecherii financiare la Casa de Cultura "Leopoldina Balanuta"
Data 01/02/2008 23:51  Autor Misu  Accesari 864  Limba Global
Şmecherii financiare la Casa de Cultură „Leopoldina Bălănuţă“


Directorul Casei de Cultură a Sindicatelor „Leopoldina Bălănuţă“ din Focşani, Aurel Oborocea, este anchetat de procurorii vrânceni pe motiv că a folosit instituţia de cultură în interes personal.


Dosarul penal cuprinde o listă de 14 infracţiuni şi un prejudiciu estimat la 400.000 de lei.

Potrivit anchetatorilor, 170.000 de lei ar reprezenta delapidarea din fondurile unităţii, pentru că directorul îşi deconta unele cheltuieli personale din banii sindicatelor, iar restul „atenţii“ încasate de la patronul unei discoteci care funcţionează în incintă. Ancheta a pornit după ce patronul clubului Vox, Vasile Mihalache, cunoscut ca DJ sub numele de Willy Brumă reanu, a făcut denunţ împotriva lui Oborocea.
„Pe parcursul cercetărilor, omul de afaceri Mihalache Vasile a susţinut că Oborocea Aurel ar fi pretins şi primit diferite sume de bani şi bunuri de la el, faptă care se încadrează la infracţiunea de luare de mită“, a declarat prim-procurorul Parchetului Focşani, Nicolae Ghihaniş.

Pe lista infracţiunilor pentru care este cercetat directorul se numără: dare de mită, luare de mită, primire de foloase necuvenite, trafic de influenţă, fals şi uz de fals, delapidare, uzurpare de calităţi oficiale, abuz în serviciu împotriva intereselor persoanei, abuz în serviciu contra interesului public şi evaziune fiscală. Şi asta pentru că cercetările au fost aprofundate, fiind descoperite nereguli şi în contabilitate.

Practic, spun oamenii legii, directorul ajunsese un mic „rentier“, obţinând foloase personale de la patronii cărora instituţia le percepe chirii diferenţiate.

Directorul s-a refugiat în spital


După demararea anchetei, directorul Aurel Oborocea şi-a delegat competenţele către subordonata sa Florica Bălan. La ora actuală, directorul figurează ca fiind internat în Spitalul Militar din Focşani. Asociaţia Naţională a Caselor de Cultură a Sindicatelor din România i-a retras prerogativele directorului Oborocea. Directorul Aurel Oborocea a respins acuzaţiile care i se aduc.

„În legătură cu plângerea patronului Vasile Mihalache, pot să vă spun că sunt neadevăruri, minciuni sfruntate, o replică la o plângere pe care am făcut-o eu pentru sechestrare de persoană şi atac cu pistolul în iulie 2007“, susţine Oborocea, care îi acuză pe anchetatori de „unele abuzuri“. Contactat, patronul Clubului Vox nu a dorit să facă declaraţii pe motiv că dosarul nu a fost finalizat. 


Sursa:EVZ
Nu este nici un comentariu.