....PNL si PSD
Data 28/01/2008 23:22  Autor Misu  Accesari 815  Limba Global
Disidenţii din PC au uşile deschise la PNL şi PSD


Cele două partide i-ar primi pe contestatarii lui Dan Voiculescu.


Jumătatea disidentă a PC analizează ideea părăsirii partidului condus de Dan Voiculescu. Totodată, PNL şi PSD îl curtează pe şeful contestatarilor, Florin Anghel. Surse din tabăra conservatorilor susţin că Anghel a avut deja o discuţie cu preşedintele PSD Prahova. „Acum nu spun că voi pleca din PC. Rămân, însă vreau să văd în ce măsură evoluţia PC va fi cea la care mă aşteptam“, a declarat Anghel la Realitatea TV.

Decizia plecării sau rămânerii va fi
tranşată în aceste zile. Potrivit unui comunicat remis de Florin Anghel, liderul PC Prahova, va avea loc o reuniune a filialelor care i-au susţinut candidatura la preşedinţia partidului pentru a se lua o decizie. Se va lua în calcul plecarea din partid, dar înainte de asta se va încerca contestarea alegerilor. „Avem 48 de ore să contestăm alegerile. Să vedem dacă măcar aici se va respecta statutul partidului“, a precizat Dragoş Gunia, purtătorul de cuvânt al filialei Prahova.

„S-a votat ca în Piaţa Obor. Preşedintele
PC a fost stabilit într-un mod mojic“, a comentat Augustin Precup, preşedintele filialei Sălaj, citat de Mediafax. La rândul său, preşedintele PC Hunedoara a acuzat-o pe Daniela Popa că a încercat să manipuleze delegaţii de la Congres. „Rezultatul alegerilor nu este cum ne-am fi aşteptat. De aceea, vom face o analiză şi vom vedea după ce se va întâmpla. Lumea este supărată şi dezamă gită“, a declarat Petru Mărginean.

Pe noi nu ne-a deranjat rezultatul, ci
maniera în care s-a procedat. Nimeni nu are nimic cu Daniela Popa. S-a pus problema unei demisii a organizaţiei din partid, imediat după congres“, a declarat, pentru Mediafax, Dragoş Cotarcea, şeful filialei Dolj. Acesta a precizat că, joi, va fi dezbătută propunerea de a pleca din partid.

Doar PD îl refuză pe Anghel


În eventualitatea în care disidenţii
conduşi de Anghel vor părăsi partidul lui Voiculescu, aceştia au uşi deschise la PNL şi PSD, nu şi la PD.

„Îmi pare rău de ce i s-a întâmplat
domnului Anghel. Dacă doreşte să revină în PNL, ne putem aşeza la masa tratativelor“, a comentat Adrian Semcu, şeful liberalilor din Prahova.

Şi Marian Săniuţă, şeful PSD Prahova,
ar fi dispus să-i primească pe conservatori. „Dacă domnul Anghel ne va înainta o adeziune, voi informa opinia publică. Din punctul meu de vedere, oricine e bine-venit în PSD, însă cei care-şi negociază funcţii de conducere vor avea în mine un adversar“, a spus Săniuţă. Singurii care au refuzat primirea aripii Anghel au fost democraţii prahoveni.

Alianţă cu PNL şi PSD


Disputele din PC i-au făcut pe unii dintre liderii partidului să dea din casă planurile ţinute la secret. Şeful PSD Bihor, Traian Bodea, a spus că s-a negociat deja o alianţă cu PSD şi PNL, iar protocolul va fi semnat după alegerile locale.

„Şi dacă e doamna Popa, şi dacă ar fi fost domnul Anghel, tot cu PSD şi PNL facem alianţă, pentru că ea este pregătită şi negociată din noiembrie-decembrie. Şi tabăra lui Anghel voia tot această alianţă. Alianţa cu PSD şi PNL e destul de publică, dar documentele scrise se vor semna numai după alegerile locale“, a declarat Bodea.

În replică, Mircea Geoană a negat
existenţa unui proiect de alianţă cu PC. „În acest moment suntem interesaţi de construcţie cu sindicaliştii, ecologiştii şi intelectualitatea de stânga. Vom discuta cu PC doar în momentul în care îşi clarifică opţiunea“, a declarat preşedintele PSD. (Au contribuit Adriana Dărăban, Marius Nica)

DANIELA POPA


„Angela Merkel“
a conservatorilor

Rezultatul congresului PC a fost apărat
de fidelii Danielei Popa. „O văd pe doamna Daniela Popa ca pe Angela Merkel, care a adus partidul la putere în câteva luni“, a apreciat Gheorghe Vasile, liderul PC Vrancea, citat de Mediafax. „Noul preşedinte poate să fie un şoc care să aducă partidului un capital mai mare“, a declarat şi Marian Ciurea, şeful PC Vaslui. „Sunt convins că doamna Popa va demonstra că poate să conducă un partid, ba chiar mult mai bine ca până acum“, spune Ion Mincă, liderul PC Constanţa, citat de Mediafax. 

 

Sursa:EVZ

Nu este nici un comentariu.