Patriarhia si Ministerul de Externe promoveaza romanii din diaspora
Data 29/06/2014 17:00  Autor Admin  Accesari 7725  Limba Global
Patriarhia si Ministerul de Externe promoveaza romanii din diasporaUn proiect de promovare a diasporei din 20 de comunitati romanesti care locuiesc in Franta, Belgia, Germania, Spania si Italia, in valoare de 80.000 de lei, a fost demarat de Patriarhia Romana si Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Numit "Romani de langa Romani", el este finantat de Departamentul Politici pentru Relatia cu Romanii de Pretutindeni si promovat de Radio Trinitas.

"Obiectivele specifice ale proiectului sunt: incurajarea aparitiei si sprijinirea functionarii presei identitare in domeniul virtual, facilitarea accesului la spatii de emisie si initierea unei rubrici dedicate romanilor care locuiesc in 20 de comunitati romanesti din Franta, Belgia, Germania, Spania si Italia", a declarat directorul Radio Trinitas, Ciprian Olinici, consilier patriarhal, informeaza Mediafax.

"Este o preocupare a Patriarhiei de a avea grija de identitatea crestina si romaneasca a celor care au plecat dupa 1990", a mai spus consilierul patriarhal, conform sursei citate.

Proiectul se adreseaza unui grup-tinta format din 200 de membrii ai comunitatilor romanesti din tarile mentionate, unde exista o "consistenta" prezenta a conationalilor, a mai spus Olinici.

In acest sens, Patriarhia va colabora cu bisericile din cele patru state, avand in vedere ca preotii de acolo stiu cel mai bine care este situatia romanilor.

Proiectul presupune o emisiune zilnica, de luni pana vineri, la Radio Trinitas. De asemenea, vor fi realizate si 3.000 de CD-uri cu muzica religioasa si patriotica, care vor fi distribuite romanilor din afara granitelor tarii.

Biserica contribuie cu minumum 11 la suta din valoarea proiectului, la care se adauga plata slariillor celor din proiect si a mijloacelor tehnice.

Purtatorul de cuvant al Patriarhiei, parintele Constantin Stoica, a spus ca in Europa exista, potrivit estimarilor, intre 3,5 si 4 milioane de romani.

Sursa: Ziare.com
Foto: Patriarhia Romana
Nu este nici un comentariu.