Fotbal - CM 2014 - Statistica spune că Spania va fi campioană
Data 12/06/2014 18:07  Autor Admin  Accesari 7328  Limba Global
Jocurile sunt făcute, potrivit unui studiu al statisticienilor din fotbal: Cupa Mondială se va încheia cu un nou titlu pentru Spania, care va obține a doua victorie consecutivă învingând în finală Brazilia.

Cercetătorii Observatorului de fotbal din Neuchatel (Elveția), care disecă fenomenul fotbal sub toate aspectele, de peste zece ani, au evaluat potențialul celor 32 de echipe pornind de la diferiți indicatori, comparând ultimele patru finaliste ale Cupei Mondiale.

Ei au luat în calcul meciurile și golurile marcate în campionat în cariera fiecărui jucător, precum și cele din ultimii doi ani, ca și meciurile disputate în selecționata națională și la Mondial.

Pornind de la acest model, ei au determinat că Brazilia, Croația, Spania, Olanda, Japonia, Columbia, Anglia, Italia, Franța, Ecuador, Argentina, Nigeria, Portugalia, Germania, Belgia și Rusia se vor califica în optimile de finală.

Potrivit scenariului astfel stabilit, Brazilia va elimina Olanda, apoi Italia, în sferturi, și Franța în semifinale, ajungând în finală cu Spania, care la rândul ei va trece rând pe rând de Croația, Anglia și Argentina.
În finala mică, Argentina va învinge Franța, spun statisticienii elvețieni.

Sursa: AGERPRES (autor: Teodora Oprea, editor: Mircea Lazaroniu)
Foto: (c) Gary Cameron / REUTERS

Nu este nici un comentariu.