Români atacați cu bombe în Irlanda de Nord, autorităţile în alertă: "Este un atac motivat rasial"
Data 11/03/2014 18:37  Autor Admin  Accesari 2525  Limba Global
Două bombe au explodat în fața casei unor români din Londonderry, Irlanda de Nord, din fericire fără a face victime. Prima bombă a explodat sâmbătă, 8 martie, în jurul orei 01.30, în fața locuinței unor români, din zona Lapwing Way, Londonderry. Potrivit poliției, în casă se aflau cinci persoane, printre care și un copil.

Aproximativ în același timp, o altă bombă a explodat în ușa casei unor români din zona Lincoln Court, din aceeași localitate. Ușa a fost dărâmată de explozie, însă cele patru persoane care locuiesc în casă nu au fost rănite, potrivit Belfast Telegraph.

Poliția a clasificat cele două incidente ca fiind atacuri rasiale, motivate de ură, iar rămășițe ale celor două dispozitive explozive au fost prelevate și duse la un laborator medico-legal pentru examinare în vederea strângerii de dovezi.


Un reprezentant al autorității locale, Pat Ramsey, a declarat că cele două familii de români au fost vizate de atentatori.

„Se pare că acest atac îngrozitor a fost motivat rasial, iar aceasta este o concluzie foarte îngrijorătoare", a declarat Ramsey. „Dispozitivele folosite au funcționat, iar acest atac rușinos trebuie să fie condamnat de toată comunitatea noastră," a mai spus politicianul.

„Gândurile mele sunt alături de familiile vizate care au îndurat o astfel de experiență terifiantă, în timpul acestui atac inacceptabil. Noi trebuie să prețuim, să respectăm și să acceptăm imigranții care trăiesc în acest oraș. Muncitorii imigranți aduc o contribuție semnificativă la economia și societatea noastră."

„Aștept o anchetă completă a poliției în legătură cu acest atac. Cei responsabili trebuie să răspundă în fața legii. Fac apel la toți cei care ar putea să dea informații folositoare, să contacteze poliția locală", a încheiat Pat Ramsey.

Sursa: Preluare Gazeta Românească si Romanian Global News

Nu este nici un comentariu.