Ministru suedez, socat ca Romania nu foloseste fondurile UE
Data 25/01/2014 14:22  Autor Admin  Accesari 2146  Limba Global
Ministru suedez, socat ca Romania nu foloseste fondurile UEMinistrul suedez pentru Integrare a declarat ca este socat de faptul ca Romania nu a fost in stare sa foloseasca miliardele de euro de la Uniunea Europeana pentru minoritatea rroma.


"Este socant ca alocam resurse pe care statele membre nu le folosesc. Este profund ingrijorator ca Romania, spre exemplu, nu apeleaza la fondurile existente pentru a imbunatati situatia rromilor", a declarat ministrul Erik Ullenhag agentiei de presa suedeze TT, potrivit Global Post.

Recent, doi membri ai partidului lui Ullenhag au lansat o dezbatere in Suedia pe tema imigrantilor din tara noastra, dezbatere prin care se cere Romaniei "sa plateasca factura".

Problema rromilor este una extrem de sensibila in Suedia, dar si in alte state dezvoltate din Uniunea Europeana, acolo unde numerosi cetateni de etnie rroma cersesc pe strazi.


In Suedia, spre exemplu, noua din zece cersetori sunt rromi, potrivit datelor consilierului local al orasului Stockholm Lotta Edholm.

Potrivit Comisiei Europene, Romania a primit 3,68 de miliarde de euro din Fondurile Sociale Europene. Banii au venit in tara noastra intre anii 2007 si 2013, iar o parte dintre ei erau destinati integrarii rromilor in societate, astfel incat acestia sa nu mai plece in alte tari.

O problema cu care se confrunta Romania este legata de absorbtia fondurilor europena, astfel ca a ajuns sa foloseasca doar 27% dintre banii alocati pana in prezent.

Sursa: Ziare.com
Autor: Ionela Samoila
Nu este nici un comentariu.