Ionut Budisteanu a castigat cel mai important premiu al celei mai mari competitii preuniversitare ISEF
Data 22/05/2013 13:22  Autor Admin  Accesari 1826  Limba Global
Ionuţ Budişteanu, elev în clasa a XII-a la Grupul Şcolar Oltchim din Râmnicu Vâlcea, a câştigat premiul cel mare la cea mai amplă competiţie preuniversitară de ştiinţă şi inginerie din lume, Intel International Science and Engineering Fair (Intel ISEF), organizată în Phoenix, Arizona, transmite Romanian Global News.

El a câştigat marele premiu al competiţiei, Gordon E. Moore, în valoare de 75.000 dolari. De altfel, la Intel ISEF, Ionuţ a mai câştigat şi alte 4 premii.

Alături de premiul Gordon E. Moore, Ionuţ Budişteanu a câștigat şi premiul I acordat de American Association for Computing Machinery; Premiul Best Category Award, secţiunea Computer Science; Premiul First Award, Computer Science şi o excursie de o săptămână la CERN, Geneva, oferită de Organizaţia Europeană pentru Cercetare Nucleară.

Reputatul Massachusetts Institute of Technology (MIT) a anunţat că va numi un asteroid cu numele lui Ionuţ Budişteanu, în calitate de câştigător al Intel ISEF 2013.

"Sunt foarte fericit că am câştigat premiul cel mare la Intel ISEF anul acesta. Este cea mai importantă recunoaştere ştiinţifică pe care o poate primi un licean, la nivel mondial. Am visat mereu să câştig acest premiu, cel mai important din palmaresul meu", a declarant Ionuţ, după anunţarea câştigătorilor.

"Mă bucur să aduc acest premiu acasă, în România. Voi continua să lucrez la proiectele mele de cercetare şi să învăţ pentru examenul de Bacalaureat. Muncesc mult, între 12 şi 14 ore pe zi, la proiectele mele. Mă simt norocos că pot fructifica acest efort de timp şi resurse, câştigând premii.

Sfatul meu pentru liceenii interesaţi de inteligenţa artificială şi care doresc să participe la Intel ISEF este să pună pasiune în ceea ce fac. Acesta este secretul meu, fac totul cu pasiune şi încerc mereu să mă autodepăşesc", a mai spus el.

"Încă nu am decis unde îmi voi continua studiile universitare. Mă gândesc să rămân în România, unde, iată, sunt posibile performanţe în domeniul inteligenţei artificiale la fel ca în oricare altă ţară. Sunt conectat cu noutăţile din domeniu cu ajutorul computerului şi al Internetului. Astfel, am acces la cele mai noi proiecte, lucrări ştiinţifice, paradigme de programare. Cea mai mare satisfacţie o am când finalizez un proiect, când îl vad conturat. Când timpul îmi permite să mă relaxez, mă uit la documentare ştiinţifice.

Mă consider un tânăr normal, foarte pasionat de ceea ce face, şi norocos pe deasupra", a adaugat Ionuţ Budişteanu.

Când numele său a fost anunțat, Ionuţ Budişteanu a plecat către podium cu drapelul tricolor în mâini. Tânărul româm a ridicat trofeul, având sub el tricolorul românesc.

Nu este nici un comentariu.