Imigrantii romani vor reduce criminalitatea in UK
Data 22/05/2013 13:09  Autor Admin  Accesari 1920  Limba Global
Ambasadorul roman la Londra: Imigrantii romani vor reduce criminalitatea in UKAmbasadorul Romaniei la Londra, Ion Jinga, sustine in presa din Marea Britanie ca sosirea romanilor va reduce criminalitatea in zonele in care se vor stabili. "Daca au o slujba buna si un venit bun, nu vor comite infractiuni", spune Jinga.

"Tabloidele i-au asociat pe romani cu furturile, traficul de persoane si cersitul. Dar datele London School of Economics (LSE) arata ca rata criminalitatii in zonele care au cunoscut o imigratie in masa din Europa de Est, inclusiv din Romania, a scazut semnificativ", sustine Ion Jinga intr-un articol publicat in The Telegraph.

Jinga a tinut sa mentioneze ca Romania are una dintre cele mai mici rate ale criminalitatii din intreaga Europa.

"In marea lor majoritate, romanii din Marea Britanie sunt bine integrati si, precum a recunoscut si premierul David Cameron, 'muncesc din greu, platesc taxe si sunt apreciati de catre angajatorii lor'.

Nu exista tara fara infractionalitate, dar, statistic, rata criminalitatii din Romania este una dintre cele mai joase din intreaga Europa.

Avem o politica de toleranta zero fata de orice tip de infractiune comisa de romani in Regatul Unit, iar, conform Metropolitan Police, cooperarea cu Romania este 'una dintre cele mai eficiente' pe care le are in Europa", a subliniat ambasadorul roman.

The Telegraph: 57% dintre britanicii, ingroziti de romani si bulgari

Datele politiei britanice arata ca numarul romanilor arestati in primele trei luni ale anului 2013 s-a injumatatit fata de anul trecut, ajungand la 1.700 de la 3.400.

The Telegraph aduce aminte ca MigrationWatch a pronosticat ca numarul romanilor si bulgarilor care vor ajunge in Marea Britanie dupa ridicarea restrictiilor va fi de 50.000 in fiecare an. Jinga a tratat cu "dispret" aceste date, mentioneaza jurnalistii, sustinand ca numai 20.000 de romani vor veni in Regatul Unit.

Este pentru prima data cand guvernul roman face o estimare a numarului de romani ce vor migra dupa 1 ianuarie 2014 spre Anglia.

Zgonea da asigurari ca nu vom invada Marea Britanie: Romanii sunt oameni seriosi

Jinga profita de ocazie pentru a critica "stereotipurile" legate de imigrantii romani, cum ar fi cele privind abuzul de beneficii sociale. El sustine ca opt din zece romani sunt angajati, "fiind cea mai mare rata dintre toate nationalitatile din aceasta tara".

"Romanii aduc o contributie substantiala la bugetul britanic si platesc mult mai mult decat primesc inapoi", subliniaza Jinga. El a adaugat ca in 2012 au existat numai 300 de cazuri de romani care au cerut beneficii sociale pentru copiii lor. Astfel, Jinga a tinut sa puncteze ca masurile de limitare a accesului la beneficiile sociale pentru imigranti, anuntate de premierul David Cameron, nu i-au vizat in mod special pe romani.


Sursa: Ziare.com
Autor: Ovidiu Albu
Foto:The Telegraph
Nu este nici un comentariu.