Imigrantii romani si bulgari nu vor primi case in Marea Britanie
Data 24/03/2013 14:50  Autor Admin  Accesari 2295  Limba Global
Imigrantii romani si bulgari nu vor primi case in Marea BritanieImigrantii romani si bulgari in Marea Britanie nu vor primi locuinte din partea guvernului britanic mai devreme de cinci ani, a avertizat premierul David Cameron, acesta urmand sa fie un aspect esential al dezbaterilor electorale pentru alegerile locale.Cameron va pleda luni impotriva introducerii imigrantilor pe listele pentru locuinte sociale mai devreme de cinci ani de la sosirea acestora in Marea Britanie, noteaza The Independent.

Propunerea prim-ministrului va face parte dintr-un ansamblu de masuri al caror scop este restrictionarea accesului imigrantilor la sistemul britanic de beneficii sociale.

Mai multe grupuri de presiune au protestat impotriva intentiei premierului britanic, sustinand ca o astfel de interventie va alimenta dezbaterea "anti-imigrare", care ar putea conduce la amplificarea ostilitatii fata de imigrantii prezenti deja in Marea Britanie.

Afirmatiile lui Cameron vin la scurt timp dupa ce vicepremierul Nick Clegg a propus ca persoanele care vin din tari cu un "risc ridicat" sa plateasca o garantie de 1.000 de lire sterline pentru a obtine viza in Marea Britanie.

In discursul sustinut luni, Cameron va critica guvernarea laburista pentru abordarea prea relaxata a chestiunilor legate de imigrare, aratand ca sectorul imobiliar reprezinta una dintre zonele in care Partidul Laburist nu a reusit sa exercite un control adecvat.

De asemenea, premierul britanic va insista ca guvernul trebuie sa previna dezvoltarea culturii "ceva pentru nimic" printre strainii care ajung in Marea Britanie.

"Vrem sa eliminam orice asteptare potrivit careia noii imigranti se pot astepta ca britanicii care platesc taxe sa le dea o casa atunci cand sosesc", a afirmat o sursa din anturajul premierului britanic, potrivit The Telegraph.

Oficialii britanici sunt ingrijorati de efectele pe care le va avea eliminarea restrictiilor de pe piata muncii pentru cetatenii romani si bulgari, la finele acestui an.

Aproximativ 250.000 de romani si bulgari ar putea ajunge in Marea Britanie in primii cinci ani de la ridicarea restrictiilor, potrivit estimarilor Migration Watch UK.

Sursa: Ziare.com
Autor: Camelia Sisea

Foto: Juan Pablo Guttierez
Nu este nici un comentariu.