Franta ar putea deschide piata muncii pentru romani si bulgari, in toamna
Data 14/07/2012 18:17  Autor Admin  Accesari 1949  Limba Global
Franta ar putea deschide piata muncii pentru romani si bulgari, in toamna, existand o mare probabilitate ca acest lucru sa se intample, a spus Aline Archimbaud, senator francez al Partidului Verzilor.

Intr-un interviu pentru postul national de radio din Bulgaria, senatorul a spus, sambata, ca a prezentat o propunere, cerand Guvernului de la Paris sa ridice imediat restrictiile cetatenilor bulgari si ale celor romani, cu privire la accesul pe piata muncii din Franta. In prezent, restrictiile sunt in vigoare pana pe 1 ianuarie 2014.

"Sper ca votul din Senat sa aiba loc pana la sfarsitul lui septembrie sau inceputul lui octombrie. De fapt, nici nu avem nevoie de o noua lege asupra acestei probleme. Aceasta depinde direct de decizia cabinetului", a explicat Archimbaud, citata de Novinite.

Potrivit politicianului, actuala interdictie ii pune pe rromii bulgari si romani intr-o pozitie dezavantajoasa. Senatorul a adaugat ca este adevarat ca sunt patru milioane de someri in Franta, insa cele cateva mii de romani si bulgari nu vor schimba situatia.Franta ar putea deschide piata muncii pentru romani si bulgari, in toamna

In concluzie, Archimbaud a afirmat ca ea si partidul sau ar prefera ca emigrantii din cele doua tari sa semneze contracte de munca legale si sa plateasca contributii sociale.


"Este mult mai bine pentru Franta sa aiba oameni care muncesc legal, decat lucratori pe piata neagra a muncii, care sa nu plateasca taxe si asigurari", a mentionat politicianul.

Franta, alaturi de Marea Britanie, Germania, Belgia, Olanda, Irlanda, Austria, Malta si Luxemburg au refuzat sa-si deschida piata muncii pentru cetatenii bulgari si cei romani, in 2011.

In 2010, Franta a repatriat peste 8.000 de rromi in Romania si Bulgaria.

Sursa: Ziare.com
Autor: Florin Necula

Nu este nici un comentariu.