Spania impune restrictii de munaca:Romanii vor lucra in Spania de aici incolo numai cu un permis de munca
Data 21/07/2011 19:36  Autor Admin  Accesari 2437  Limba Global
http://www.rgnpress.ro/images/stories/thumbnails/cache-images-stories-2011-07-275-muncitori-150x99.818181818182.jpg

Cetăţenii români vor avea nevoie de un permis de muncă pentru a lucra în Spania, a anunţat miercuri Ministerul spaniol al Muncii şi Imigraţiei, prin intermediul unui comunicat de presă în care se precizează că măsura are un caracter temporar şi nu îi va privi pe românii care au intrat deja pe piaţa muncii din ţara iberică, transmite Agepres, preluat de Romanian Global News.Ministrul spaniol al muncii şi imigraţiei, Valeriano Gómez, urmează să prezinte vineri, în Consiliul de miniştri, propunerea de a reinstitui, aşa cum prevedea acordul la care se ajunsese în 2008 (când au fost ridicate restricţiile impuse românilor pe piaţa muncii din Spania, de la 1 ianuarie 2009, n.r.), o perioadă de tranziţie în ceea ce priveşte accesul românilor pe piaţa muncii din Spania. Concret, românii care vor dori să vină în Spania să muncească vor fi nevoiţi să ceară o autorizaţie, ce poate fi eliberată pe baza unui contract de muncă. Măsura nu se va aplica românilor care sunt deja activi pe piaţa muncii din Spania, se mai arată în comunicatul menţionat.

Autorităţile spaniole susţin că aceasta este o măsură strict tehnică, bazată pe consideraţii interne, generate de situaţia de pe piaţa muncii din Spania, şi se încadrează în politica generală adoptată de guvernul spaniol în materie de imigraţie, prin intermediul dialogului cu actorii sociali, şi care urmăreşte ajustarea fluxurilor de intrare a străinilor, în funcţie de nevoile de pe piaţa muncii. În cazul românilor, aceştia sunt activi în număr mare şi sunt pe deplin integraţi în societatea spaniolă, consideră Ministerul spaniol menţionat.

Măsura urmează să fie aplicată temporar şi va fi evaluată permanent, în funcţie de evoluţiile de pe piaţa muncii din Spania. În acest scop, guvernul spaniol menţine un dialog permanent cu autorităţile române, se mai arată în comunicatul menţionat.

Ministerul spaniol al Muncii şi Imigraţiei mai susţine că măsura nu va afecta libera circulaţie a cetăţenilor UE, acesta fiind un principiu mereu apărat de Spania.

Sursa: Romanian Global News

Nu este nici un comentariu.