Mădălina Manole a murit
Data 14/07/2010 12:35  Autor Admin  Accesari 906  Limba Global
http://www.agerpres.ro/media/images/2010-07/071408001145413750.jpgCunoscuta cântăreaţă Mădălina Manole a murit, miercuri dimineaţă. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Ilfov, Claudia Burada, anunţul a fost făcut de soţul artistei, în jurul orei 6,30, iar cel mai probabil cauza morţii este o supradoză de medicamente.

Mădălina Manole i-a lăsat un mesaj de adio soţului, Mircea Petru, pe telefonul mobil, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al IPJ Ilfov, Claudia Burada.

Potrivit acesteia, mesajul a fost trimis după ora 2, în noaptea de marţi spre miercuri, şi în mesaj artista spunea că regretă gestul pe care îl face, pentru că ştie că toată lumea o iubeşte.

Un procuror criminalist de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti participă la ancheta privind moartea artistei Mădălina Manole, decedată miercuri dimineaţa.

Procurorul se află la domiciliul artistei din Otopeni, prelevând probe şi audiază martorii, împreună cu o echipă de poliţişti.

Autopsia în cazul decesului Mădălinei Manole va fi efectuată joi, a declarat pentru AGERPRES dr. Dan Dermengiu, şeful Institutului Naţional de Medicină Legală (INML).
Potrivit acestuia, joi se vor afla şi rezultatele preliminare ale autopsiei.

Managerul Serviciului de Ambulanţă, dr. Alice Grasu, a declarat pentru AGERPRES că soţul Mădălinei Manole a chemat Ambulanţa miercuri dimineaţă, aceasta ajungând acasă la artistă în jurul orei 5,43 - 5,45, având în echipaj o asistentă medicală.

Asistenta a constatat că Mădălina Manole se află în stop cardiorespirator şi a solicitat medic. Doctorul a ajuns în jurul orei 6 şi un minut, dar din păcate nu s-a mai putut face nimic, a mai spus dr. Grasu.

Cântăreaţa ar fi împlinit miercuri 43 de ani.
***

Mădălina Manole s-a născut la 14 iulie 1967, la Vălenii de Munte. A studiat chitara şi a început să compună muzică folk pe versurile unor poeţi consacraţi. Prima compoziţie proprie a fost "Toamnă nouă".

Debutul muzical a fost la 15 ani, în Cenaclul Tineretului prahovean. Împreună cu Ştefania Ghiţă a format duetul Alfa şi Beta cu care a participat la spectacolele Cenaclului Flacăra. A devenit cea mai tânără membră a Cenaclului Serbările Scânteii Tineretului. Între anii 1982 şi 1985, Mădălina Manole a urmat cursurile Şcolii Populare de Artă, clasa Mihaela Runceanu - Ionel Tudor.

În anul 1988, Mădălina a participat la Festivalul Mamaia cu piesa ''Un om sentimental'', compusă de Şerban Georgescu. Este începutul unei colaborări de succes între cei doi. Mădălina şi Şerban au fost căsătoriţi timp de opt ani.

În anul 1991, obţine discul de aur pentru albumul ''Fată dragă'', iar în 1993 este desemnată cea mai bună artistă pop în clasamentele realizate de Radio Contact, fapt care îi aduce o invitaţie la Bruxelles unde filmează videoclipul pentru piesa ''Să nu mă minţi''.

În anul 1995, cântă la Bucureşti în deschiderea concertului Whigfield, iar, un an mai târziu, în deschiderea concertului Los del Rio. În anul 1997, lansează albumul ''Lină, lină Mădălină'', un album cu melodii din repertoriul unor mari interprete ale folclorului românesc - Maria Tănase, Maria Lătăreţu, Ileana Sărăroiu, Lucreţia Ciobanu, Mioara Velicu.

Tot în 1997, ia fiinţă Asociaţia Culturală Mădălina Manole, cu caracter cultural şi umanitar.

Anul 2000 îi aduce distincţii pentru cea mai bună interpretă pop şi cea mai bună voce feminină a anului la Premiile Radio România şi respectiv, Premiile Industriei Muzicale din România. Tot în 2000, albumul ''Dulce de tot'' este apreciat cel mai bun album pop de Radio România Actualităţi.

În 2003 lansează ''A fost, va fi iubire'', care cuprinde 11 cântece compuse de ea, pe versurile Roxanei Popescu. Cel mai recent album este cel apărut anul acesta - ''09 - Mădălina Manole''.

Mădălina Manole era căsătorită cu Mircea Petru, inginer de sunet, şi avea un băieţel în vârstă de un an.

Sursa: AGERPRES
 
Nu este nici un comentariu.