SPANIA E REGINA LUMII!
Data 12/07/2010 00:42  Autor Energetick79  Accesari 1256  Limba Global
Finala a avut parte de multe dueluri dure, arbitrul Howard Webb fiind nevoit să arate 14 cartonaşe galbene şi unul roşu. În minutul 26, De Jong (dreapta) a avut o intrare "criminală" asupra lui Xabi Alonso. Mijlocaşul olandez nu a primit însă decât un "galben", în ciuda protestelor jucătorilor spanioli.

În Africa, Spania a fost o caracatiţă. Pentru că traseele pe care le-au desenat ibericii erau tentaculare. Xavi, inima.

Tiki-taka... Villa era cu veninul, iar Puyol cu sufletul. Olanda ura creatura cu puteri supranaturale şi a vrut să o asfixieze mecanic. S-a mulţumit aşadar cu renumele de portocală. Coaptă ca Sneijder, lipicioasă ca stopurile lui Robben, dulce ca driblingurile lui Kuyt. O va fi înghiţit caracatiţa nemestecată sau "Pulpo Paul" se va fi înecat cu pulpa de portocală? Asta ne întrebam înainte de meci.

Ştiam că finala Mondialului ne-a adus două echipe în oglindă. Cine poate alege dintre Van Persie şi Villa? Sau dintre Inniesta şi Robben? Putem pune zece întrebări de acest gen fără a avea un răspuns. Ştim doar că dintre Stekelenburg şi Casillas, spaniolul e sensibil mai bun. 
Mai  ştiam şi că niciuna dintre echipe nu reuşise să fie cea mai bună din lume. Miza aceasta enormă şi-a aruncat vălul peste finală. Del Bosque şi Van Marwijk şi-au întins unul altuia plase la centrul terenului. Au împânzit zona neutră. Antijocul a primat. Faulturi, întreruperi, alunecări. Situaţiile de poartă au apărut rar, din faze fixe ori din greşeli individuale. Cineva trebuia să salveze finala asta... Fotbalul era principalul absent de la o seară de gală şi, culmea, în condiţiile în care se înfruntau două echipe ce teoretic îl practică atât de bine. Paradoxal însă, sclipirile au apărut la evitarea golurilor. Mai întâi, Casillas a intervenit magic în faţa lui Robben, după o pasă de geniu a lui Sneijder. Dincolo, Villa a fost blocat de Heitinga, după ce tot el se împleticise în minge.

Arbitrul a greşit, Spania a profitat
Prelungirile au venit firesc, deşi Spania a dominat, iar Casillas a blocat un gol chiar în picioarele lui Robben. Spania a continuat să domine, dar la fel de inutil. Stekelenburg a salvat în faţa lui Fabregas, apoi Jesus Navas l-a fentat pe portar, dar golul a fost doar o iluzie optică.

Reduta olandeză s-a prăbuşit însă încet-încet.Mai  întâi a căzut Heitinga, eliminat corect, apoi au căzut arbitrii, care n-au văzut un corner şi un fault clar pentru Olanda. Din acel fault a plecat faza la care defensiva olandeză a căzut definitiv, Iniesta marcând cu o sete demnă de Cupa Mondială. O Cupă care i-a revenit până la urmă meritat Spaniei, incontestabil regina lumii în sport la ora actuală. Fotbaliştii se alătură unor nume ca Nadal, Contador, Fernando Alonso, Pau Gasol şi multe echipe, naţionale sau de club


OLANDA 4-2-3-1: Stekelenburg - Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen, Van Bronckhorst - De Jong, Van Bommel - Robben, Sneijder, Kuyt - Van Persie

Antrenor: Van Marwijk

SPANIA 4-2-3-1: Casillas - Sergio Ramos, Pique, Puyol, Capdevilla - Busquets, Xabi Alonso - Iniesta, Xavi, Pedro - Villa

Antrenor: Vicente Del Bosque


sursa:prosport.ro

Nu este nici un comentariu.