Romani de pretutindeni isi aleg Presedintele
Data 22/11/2009 13:57  Autor Admin  Accesari 1442  Limba Global
http://www.rgnpress.ro/images/stories/2009/trim4/vot_NouaZeelanda.jpgPrimul roman de pretutinden a votat la Auckland, Noua Zeelandă la secţia de vot nr. 289, la ora 20.10 - ora României (ora 7.10 - ora locală). Doamna Adina Giurgiu are 40 de ani, este profesoară de chimie şi deţine funcţia de preşedinte al Asociaţiei românilor din Auckland „Doina", transmite Romanian Global News, citand MAE.

Până la deschiderea secţiilor de votare din România, cetăţenii români au început deja să voteze în 42 de secţii de votare din străinătate. Votul a început la Auckland, în Noua Zeelandă, la 21 noiembrie, ora 20.00 - ora României (22 noiembrie, ora 7.00 - ora locală).

Împreună cu secţiile din România, 47 de secţii de votare din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa se deschid în ţări precum Bulgaria, Cipru, Finlanda, Grecia, Lituania, Belarus, Republica Moldova, Turcia, Ucraina, Africa de Sud, Egipt, Iordania, Israel, Liban, Libia, Siria şi Zimbabwe.

Până în prezent, Centrala MAE a încheiat procesul de verificare a celor 294 de secţii organizate pentru românii din străinătate. Toate sunt pregătite pentru derularea în bune condiţii a procesului electoral.

Votul decurge în condiţii normale. Nu s-au înregistrat situaţii deosebite.

O fotocronică a desfăşurării votului în străinătate poate fi vizualizată accesând link-ul: http://www.flickr.com/photos/maeromania/ .

Mai multe informaţii privind desfăşurarea alegerilor pentru Preşedintele României şi referendumul naţional în străinătate se pot regăsi pe site-ul MAE, la secţiunea special dedicată acestora: http://www.mae.ro/index.php?unde=doc&id=40633 , precum şi pe site-urile misiunilor diplomatice ale României în străinătate.

De asemenea, informaţii suplimentare referitoare la organizarea alegerilor prezidenţiale şi a referendumului naţional în străinătate pot fi urmărite pe contul de Twitter al MAE, link: http://twitter.com/MAERomania, precum şi pe pagina de Facebook a MAE, link: http://www.facebook.es/pages/Bucharest-Romania/Ministry-of-Foreign-Affairs-Romania/151413047167

Sursa: Romanian Global News

Nu este nici un comentariu.