Presa straina: Cersetorii romani au luat cu asalt trenurile din Elvetia
Data 30/10/2009 17:51  Autor Admin  Accesari 1134  Limba Global
http://s1.ziare.com/?mmid=3392a45e9340ff0aaUn numar din ce in ce mai mare de cersetori romani de etnie rroma a luat cu asalt, in ultimele saptamani, trenurile de mare viteza din Elvetia, Intercity, ceea ce ii ingrijoreaza atat calatorii, cat si conducerea companiei feroviare elvetiene."Fenomenul s-a accentuat in ultimele saptamani. Este vorba de femei cu copii in brate, de adolescenti si de grupuri de cate zece persoane", afirma Reto Kormann, purtatorul de cuvant al companiei feroviare elvetiene.

In speranta ca multe dintre posibilele situatii care ar putea avea loc vor fi evitate, oficialul companiei SBB, citat de Ticino.online.ch, i-a avertizat pe calatori ca, uneori, cersetorii se pot manifesta agresiv si a facut apel la o vigilenta sporita.

Compania feroviara a atras atentia ca rromii, de la femei cu copii in brate pana la tineri si adulti, fac part din grupari infractionale care numara, de obicei, in jur de zece membri, si opereaza, in principal, in Elvetia de Vest, in special intre Lausanne si Geneva.

Acestea sunt femeile cu copii in brate, tineri si adulti, grupuri de pana la zece, a adaugat el. SBB avertizat personalul de la aceste bande organizate care opereaza in principal in Elvetia de Vest, in special pe ruta Lausanne si Geneva. Mai mult, politia locala a confirmat ca majoritatea cersetorilor sunt rromi din Romania.

Cel putin deocamdata, nu au fost semnalate cazuri de agresiuni impotriva calatorilor. (A.T.)
Nu este nici un comentariu.