Zilele Culturii Române la München
Data 21/09/2009 16:08  Autor Admin  Accesari 1894  Limba Global
http://www.asiiromani.eu/images/resized/images/stories/poze/menschen-arbeit-0049_200_160.gifDeschiderea oficială va avea loc la 24 septembrie în cea mai prestigioasă locaţie din München, Palatul Residenz, fosta reşedinţă a ducilor şi regilor Bavariei, astăzi muzeu şi locaţie pentru evenimente de înaltă ţinută.

La festivitatea de deschidere vor participa, ca invitaţi de onoare, secretarul de stat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al României, Eugen Tomac, ministrul de stat şi şeful Cancelariei de Stat a Bavariei, Siegfried Schneider, ambasadorul României în Germania, Lazăr Comănescu, şi senatorul Viorel Badea.

Zilele Culturii Române la München sunt organizate de Asociaţia pentru Promovarea Culturii şi Tradiţiilor Româneşti, în cooperare cu Consulatul General al României la München şi cu o serie de parteneri români şi germani, între care: Ministerul Afacerilor Externe, Institutul Cultural Român din Bucureşti, Cancelaria de Stat a Bavariei, ICR „Titu Maiorescu” Berlin, Münchener Musikseminar, Centrul Naţional al Cinematografiei, Triarte film&event, şi cu sprijinul INMER Bucureşti şi TAROM.

Ediţia 2009 a acestui eveniment devenit tradiţional şi aşteptat în fiecare an cu interes de comunitatea românească din capitala Bavariei, propune iubitorilor de cultură un program variat, care cuprinde: spectacole de teatru (Titanic Vals de Tudor Muşatescu, al Teatrului Nottara; Dialoguri şi fantezii în jazz cu Ion Caramitru şi Johnny Răducanu, un spectacol al Teatrului Naţional Bucureşti), o seară de muzică de cameră, un concert de muzică clasică pentru copii, precum şi o seară de folclor cu ansamblul „Plaiul Oltului”.

În centrul atenţiei Zilelor Culturii Române din acest an se află comemorarea a 20 de ani de la revoluţia din decembrie 1989. În acest sens va fi organizată o expoziţie intitulată: „20 de ani după – Fotografii din timpul Revoluţiei Române, 1989” , şi o masă rotundă.

Toate manifestările prezentate vor avea loc la Complexul Cultural Gasteig, una dintre cele mai importante locaţii pentru evenimente culturale din capitala Bavariei.

Zilele Culturii Române se vor încheia cu un ciclu de filme româneşti în perioada 9-14 octombrie 2009, la Muzeul Filmului din München. Între peliculele care vor fi prezentate, menţionăm: California Dreamin’ (nesfârşit) al lui Cristian Nemescu; Poliţist, adjectiv al regizorului Corneliu Porumboiu; Cealaltă Irina de Andrei Gruzsniczki; şi Întâlniri încrucişate al Ancăi Damian.

Informaţii suplimentare cu privire la acest eveniment pot fi găsite pe site-ul Asociaţiei pentru Promovarea Culturii şi Tradiţiilor Româneşti: www.ge-fo-rum.de.

Sursa: Asii Romani

Nu este nici un comentariu.