Încheierea programului de tabere pentru tinerii de origine româna din strainatate-ARC 2009
Data 24/08/2009 14:51  Autor Admin  Accesari 1217  Limba Global
http://www.rgnpress.ro/images/stories/Basescu_Eforie_romani.jpgUltima serie de tabere a programului ARC 2009 este organizata în perioada 20-26 august 2009 si în cadrul acesteia va avea loc cea de-a IV-a editie a Scolii de Vara "Comunitati românesti si identitate europeana", transmite Romanian Global News.

Deschiderea oficiala va avea loc în tabara de la Eforie Sud, în data de 21 august, la ora 17.00, în prezenta Presedintelui Romaniei, Traian Basescu.

În taberele de la 2 Mai, Eforie Sud si Poiana Pinului vor fi gazduiti peste 800 de copii si tineri din Albania, Austria, Autoritatea Nationala Palestiniana, Belgia, Bulgaria, Germania, Grecia, Israel, Italia, Republica Macedonia, Marea Britanie, Basarabia, Serbia, Slovacia, Spania, Ucraina si Ungaria. Acestia  vor avea parte de un program interactiv care va include vizitarea unor obiective turistice locale.

Departamentul pentru Relatiile cu Românii de Pretutindeni a relansat în luna iunie 2009, un program mai vechi, drag sufletului romanilor de pretutindeni, programul de tabere ARC pentru tinerii de origine româna din comunitatile românesti de peste hotare, prin care li se da acestora posibilitatea sa isi cunoasca radacinile. Acest program s-a desfasurat anul acesta în cinci serii, în centrele de agrement pentru tineret din Sulina - judetul Tulcea, Poiana Pinului - Judetul Buzau, Eforie Sud si 2 Mai - judetul Constanta.

Sursa: Romanian Global News

Nu este nici un comentariu.