El Mundo: Madrid-Bucuresti, traseul rusinii
Data 17/08/2009 16:56  Autor Admin  Accesari 1580  Limba Global
http://s1.ziare.com/?mmid=5bf84365d19076e91Soferi care vand bilete fictive, autocare fara licenta pentru transport de persoane, modificari neanuntate ale rutelor sunt cateva dintre problemele cu care se confrunta romanii care merg spre Spania sau care se intorc de aici in tara natala.  Ziaristii spanioli de la El Mundo au realizat un reportaj care dezvaluie calvarul prin care trec calatorii romani pe ruta Spania-Romania la bordul unor autocare fara licenta.

Foarte multe persoane care au mers cu asemenea autocare neautorizate au spus ca au fost abandonate in Franta sau la sute de kilometri distanta de destinatia pentru care au platit.

In Spania sunt 13 firme romanesti care efectueaza calatorii pe ruta Spania-Romania, la preturi cuprinse intre 90 si 100 de euro cu posibilitatea de a lua mult mai mult bagaj decat la avion.

Acest lucru transforma autocarul in varianta preferata a romanilor de a calatori in tara, cu toate ca pe traseu fac trei zile, noteaza El Mundo.

Tot mai multe firme pirat au aparut in ultimii ani in statiile de autobuz din principalele orase, care ofera preturi cu 50% mai mici, a declarat un responsabil de la Eurolines.

"Romanii trnasporta adesea carne de porc prin intermediul autobuzelor fara licenta", a mai spus acesta.

El a mai declarat ca o alta modalitate a soferilor pentru a-si creste beneficiile este de a umple pana la refuz autocarul.
Romanii spun ca de multe ori calatoresc ca sobolanii. "Intr-un autocar am calatorit 70 de persoane, ca sobolanii", spune un roman.

Ei mai afirma ca la intrarea in Ungaria, pentru a scapa de controale, soferii le cer romanilor cinci euro de persoana pentru a da spaga. Sursa: Ziare.com & El Mundo
Foto:
El Mundo
Autor: Irina Olteanu
Nu este nici un comentariu.