Sprijin din partea Regiunii Campania pentru familia romanului ucis de mafioti, la Napoli
Data 23/06/2009 17:04  Autor Admin  Accesari 687  Limba Global
http://www.rgnpress.ro/images/stories/2009/trim2/roman_mort_Napoli.jpgFamilia romanului Petru Birlandeanu, muzicantul ambulant care a murit pe 26 mai la Napoli in urma unui schimb de focuri intre doua clanuri mafiote rivale, va fi ajutata, la propunerea presedintelui regiunii Campania, Antonio Bassolino (foto), sa beneficieze financiar de prevederile legii care sprijina rudele victimelor mafiei si camorei, transmite Romanian Global News, care citeaza AGI News On.

Bassolino a mai stabilit sa puna numele lui Birladeanu unei sali de laborator pentru copii din cadrul Muzeului Madre Edoardo Cycelin. Tot presedintele Regiunii Campania a fost si cel care, impreuna cu comitetul director al Fundatiei Campania de la Festivalul Rachele Furfaro si Renato Quaglia a invitat artistii si spectatorii prezenti la Teatro Festival Italia sa tina un minut de reculegere la toate spectacolele ce au avut loc in seara zilei de 17 iunie. De asemenea, incasarile obtinute in acea seara urmeaza sa fie donate familiei romanului, al carui sfarsit tragic i-a miscat pe localnici.

Petru Birlandeanu, un muzicant roman de 33 de ani, imigrant in Italia, se afla in Piazza Montesanto din Napoli cand opt mafioti au deshis focul si au lovit 2 trecatori. Unul dintre ei era Petru. Din imaginile inregistrate pe camerele de supraveghere ale metroului se vede cum romanul si sotia sa reusesc sa fuga in incinta metroului. Petru cade secerat de durere chiar in fata portilor de acces in metrou. Se vede clar cum sotia sa tipa disperata dupa ajutor si cum toti oamenii aflati in acel moment, fie pe cale sa faca accesul in metrou, fie sa iasa, dau bir cu fugitii in loc sa acorde primul ajutor sau sa sune la apelul de urgenta.

Cu ultimele sfortari se vede cum Petru cere ajutorul unui individ corpolent imbracat in rosu iar acesta gaseste de cuviinta sa treaca mai departe.

Cateva minute mai tarziu Petru isi da obstescul sfarsit, iar sotia acestuia da disperata din maini in imposibilitatea de a face ceva. O tanara apare in imagine si vorbeste la un telefon mobil. Dupa jumatate de ora, chemati probabil de un apel, medicii de la ambulanta incearca sa-l salveze, dar era deja prea tarziu. Corpul barbatului a ramas apoi timp indelungat pe jos.

Sursa: www.rgnpress.ro

Nu este nici un comentariu.