Fotbalistul Cristian Chivu invita europenii la vot
Data 06/06/2009 16:23  Autor Admin  Accesari 1087  Limba Global
http://www.rgnpress.ro/images/stories/2009/trim2/Cristi_Chivu.jpgCapitanul echipei nationale a Romaniei, Cristian Chivu, ii indeamna pe cetatenii europeni sa voteze pentru alegerile europene din 7 iunie prin intermediul unui video in limba romana adresat cetatenilor romani, si un altul in engleza adresat tuturor cetatenilor europeni, transmite Romanian Global News, care citeaza Primaria din Torino.

Videoclipul poate fi vazut accesand link-ul urmator:

http://www.youtube.com/watch?v=od0dFFz54cw.

Alaturi de Chivu alti sportivi au ales sa transmita acelasi mesaj: fotbalistii Luis Figo, David Villa si Carlos Marchena López si ciclistii Frank si Andy Schleck.

Alegerile pentru Parlamentul European au loc in toate cele 27 de state ale Uniunii Europene in perioada 4 - 7 iunie 2009. In Italia pot vota si cetatenii romani rezidenti sau care se afla ca turisti. Cetatenii romani inscrisi pe listele electorale italiene pot vota pentru candidatii italieni sambata 6 si duminica 7 iunie. Romanii inscrisi pe listele de vot italiene, indiferent daca voteaza sau nu pentru aceste liste, nu vor mai avea dreptul sa voteze si pentru alegerea reprezentantilor Romaniei in Parlamentul European.

Cei care nu s-au inscris pe listele italiene pot vota pentru candidatii romani la alegerile europarlamentare duminica 7 iunie 2009. Se poate vota doar cu un document romanesc valabil. Nu se poate vota cu titlul de calatorie. Sectia de vot este la sediul Consulatului General al Romaniei de la Torino, via Ancona n. 7.

Sursa: www.rgnpress.ro

Nu este nici un comentariu.