Lucescu şi Rat au castigat CUPA UEFA!
Data 21/05/2009 14:41  Autor Energetick79  Accesari 992  Limba Global

Werder Bremen a lăsat la Hamburg, în tranşeele formidabilei semifinale retur, creativitatea prizonieră cartonaşului galben primit de Diego, care şi-ar fi dorit Cupa UEFA drept cadou pentru fani la despărţirea de culoarea verde.

 Şahtior, în schimb, este o mini Brazilie şi simte jocul mai mult ca pe o poezie. Lucescu însă n-a comandat atacul continuu, echipa sa alternând momentele de otrăvire a adversarului cu şerpuirile pitonului Jadson, cu intrările în forţă ale aripilor Srna şi Raţ sau cu pasele de geometru ale închizătorului Fernandinho. De cealaltă parte, singurul „viceDiego”, Mesut Ozil, a fost prins tactic de propriul antrenor în colivia mijlocaşului de bandă, deşi putea fi periculos din zona centrală.

´´Tsunami“ portocaliu la Istanbul

Şahtior a lovit prima, pe fondul unei înşelătoare amorţiri a jocului, pasa superbă a lui Răzvan Raţ dându-i mezinului Luiz Adriano ocazia golului vieţii. Şi probabil că acela ar fi fost începutul sfârşitului pentru Wiese şi ai lui, dacă nu ar fi existat colapsul portarului Piatov. O lovitură liberă bătută decent de brazilianul Naldo, dar niciodată imparabilă, a fost transformată într-un gol cu iz de cianură pentru echipa lui Lucescu. „Minerii” din Doneţk ar fi putut însă readuce lucrurile la normal pe final de repriză, când timp de trei cornere parcă s-a declanşat un tsunami în careul german, dar pauza a venit ca un gong salvator.

După pauză, Şahtior a continuat să aşeze pe colierul unui joc frumos la firul ierbii, făcut mai ales de brazilieni, mărgelele unor pase arareori greşite, dar Werder primise involuntar de la Piatov injecţia supravieţuirii în meci şi a început să ameninţe careul „portocaliilor“, mai ales la fazele fixe. Şi Fortuna i-a oferit tocmai celui mai hulit jucător pentru fanii lui Şahtior şansa de a renaşte la lovitura de cap a lui Pizarro, după o altă fază fixă.
...Şi au urmat prelungirile. Lovitura câştigătoare a dat-o tot un brazilian. Jadson a avut şi puţin noroc, mingea trimisă de el fiind scăpată în poartă de celălalt gafeur al serii, portarul german Wiese.

Cupa UEFA a ajuns la Doneţk! 
Sursa:
Prosport.ro

Nu este nici un comentariu.