Piturca spera ca jucatorii sa fie "disperati dupa victorie" in meciul cu Serbia
Data 23/03/2009 17:27  Autor Webmaster  Accesari 1047  Limba Global
http://sport.rol.ro/images/multithumb/thumbs/b.300.300.16777215.0.rompres.victor_piturca_rompres_2540837.jpgAntrenorul echipei naţionale, Victor Piţurcă, a declarat astazi că tricolorii vor avea şanse de reuşită în jocul cu Serbia doar dacă se vor autodepăşi şi vor fi "disperaţi după victorie", un eventual eşec putând însemna ieşirea din cursa pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2010.

"Ne aşteaptă două meciuri extrem de importante şi, poate, decisive pentru calificare. Sper ca România să treacă bine peste ele. Sunt conştient că jocul cu Serbia este foarte greu, dar şansele noastre de a învinge sunt normale. Cred în jucătorii convocaţi şi am speranţa că vom învinge. Sper ca băieţii care intră în teren să fie disperaţi, să alerge, să dea tot în teren, să fie agresivi, dar totul într-un mod pozitiv. Vom încerca încă de la început să punem presiune pe sârbi, dar să vedem dacă vom şi putea", a declarat Victor Piţurcă, după reunirea lotului naţionalei pentru partidele cu Serbia şi Austria.


Selecţionerul a spus că sârbii formează o echipă foarte puternică, dar, ca orice formaţie, are unele slăbiciuni, pe care tricolorii le pot specula. "Sunt foarte buni la fazele fixe, spre deosebire de noi, care suntem labili la aceste acţiuni. Vom lua măsuri nu numai la Zigic, dar şi la Ivanovic, care mi se pare cel mai periculos, şi Vidic. În apărare au unele probleme, dar să vedem care vor fi fundaşii centrali în acest meci. Cine va greşi mai puţin va câştiga", a declarat tehnicianul, care a adăugat că adversarii din meciul de la Constanţa nu au probleme de lot.


Victor Piţurcă a mai afirmat că jucătorii pe care i-a convocat pentru dubla din preliminariile CM din 2010 sunt cei mai buni pe care îi putea chema în acest moment, dar, mai ales, cei mai în formă: " Nu mă mai gândesc la cei accidentaţi (n.r. Chivu şi Florentin Petre), asta e situaţia şi nu avem ce face. Forma sportivă a unei echipe nu are legătură cu jucătorii convocaţi. Aş fi putut să îl mai chem pe Lazăr, dar pe postul lui sunt Ovidiu Petre şi Codrea. Un selecţioner însă trebuie să se ghideze după mai multe aspecte, pentru că atunci când te întâlneşti cu Vidic şi Stankovic nu mai reacţionezi la fel ca în Liga I".


Referitor la debutantul Maximilian Nicu, selecţionerul a precizat că este un jucător liniştit, care îşi face bine treaba, însă trebuie lăsat în pace pentru că se pune prea multă presiune pe el. Piţurcă a spus că în zilele următoare îl va testa pe mijlocaşul Herthei Berlin şi speră ca acesta să intre cu Serbia, mai ales că poate juca în pe toate posturile de la centrul terenului.


Antrenorul tricolorilor nu a fost atât de impresionat de evoluţiile lui Florin Costea, care a marcat patru goluri în ultimele două jocuri de campionat, pentru că în acelaşi ttimp a avut foarte multe şanse de a marca şi le-a ratat inexplicabil. Piţurcă a adăugat că forma unora dintre jucători, precum Contra, Raţ, Codrea sau Mutu îi dă încredere pentru jocul cu Serbia, el nefiind îngrijorat de faptul că Răzvan Cociş nu a jucat deloc pentru echipa sa de club, Lokomotiv Moscova, în debutul campionatului. Selecţionerul a mai spus că Ovidiu Petre are unele probleme medicale, însă nu e nimic nou, iar de marţi va reveni la antrenamentele normale, în timp ce Dănuţ Coman trebuie să mai muncească pentru a reveni în circuitul echipei naţionalei.


Victor Piţurcă nu crede că postul său la echipa naţională este în pericol în cazul unor rezultate negative cu Serbia şi Austria: "P resiuni există pe antrenori, jucători, conducători, indiferent de meci, mai ales la echipa naţională, unde dacă pierzi două sau trei jocuri nu mai ai şanse la calificare. Nu e vorba de cariera mea în joc la aceste două meciuri, e doar un joc de fobal. Eu pregătesc echipa să câştige, dar dacă nu va fi aşa, mergem înainte".


Partida dintre România şi Serbia va avea loc la 28 martie, la Constanţa, de la ora 20:45, în timp ce jocul cu Austria se va disputa pe 1 aprilie, în deplasare, la Klagenfurt, de la ora 21:30, ambele meciuri contând pentru Grupa a 7-a din preliminariile Campionatului Mondial din 2010 din Africa de Sud.

Sursa: www.sport.rol.ro

Nu este nici un comentariu.