EXCLUSIV : Maximilian Nicu a primit cetatenia romana!
Data 17/03/2009 13:15  Autor Energetick79  Accesari 1316  Limba Global
Surse din Ministerul de Justiţie susţin că jucătorul celor de la Hertha Berlin, Maximilian Nicu, în vîrstă de 26 de ani, a primit aviz favorabil cererii sale de dobîndire a cetăţeniei române! Această decizie urmează să apară în cursul zilei de mîine în Monitorul Oficial.Mijlocaşului echipei Hertha Berlin, Maximilian Nicu, i-a fost acordată cetăţenia română şi va putea fi folosit de antrenorul echipei României, Victor Piţurcă, în meciurile cu reprezentativele Serbiei şi Austriei din cadrul preliminariilor Cupei Mondiale 2010, informează Ministerul Justiţiei.

Decizia acordării cetăţeniei române pentru Maximilian Nicu va fi publicată în cursul zilei de marţi sau miercuri în Monitorul Oficial.

Maximilian Nicu s-a născut în data de 25 noiembrie 1982, în Germania (Prien am Chiemsee - Bavaria), ambii săi părinţi fiind români. A debutat, ca fotbalist senior, la SpVgg Unterhaching, jucând apoi la FC Rot-Weiss Erfurt, SV Wehen Wiesbaden şi Wacker Burghausen. Maximilian Nicu a depus, în data de 23 februarie, la consulatul României din Berlin, actele necesare pentru obţinerea cetăţeniei române, care i-ar permite să evolueze pentru echipa naţională a României.

Ministerul Justiţiei (MJ) a precizat, în data de 3 martie, că nu poate aprecia dacă Nicu Maximilian Johannes Ştefan va fi cetăţean român până în data de 28 martie, când este programat meciul cu reprezentativa Serbiei, din preliminariile Cupei Mondiale - Africa de Sud 2010.

Echipa de club a lui Maximilian Nicu, Hertha BSC Berlin, este lider în 1.Bundesliga, după 24 de etape, având 49 de puncte, cu patru mai multe decât ocupanta locului secund, FC Bayern Munchen, şi va juca, sâmbătă, în etapa a XXV-a, în deplasare la VfB Stuttgart.

Nicu are 23 de jocuri în prima ligă a Germaniei (fiind de 19 ori integralist), patru în Cupa UEFA şi două în Cupa Germaniei. În cele 29 de partide oficiale disputate în tricoul Herthei BSC Berlin, Nicu a marcat de trei ori şi a oferit şapte pase de gol.

MEDIAFAX
Sursa: gsp.ro
Nu este nici un comentariu.