Meciul cu CFR valoreaza cat 17 milioane de euro pentru Rapid
Data 13/03/2009 16:22  Autor Webmaster  Accesari 1073  Limba Global
http://img3.rol.ro/images/2009/03/13_news_img_131371_98730.jpgGeorge Copos a platit salariile fotbalistilor inainte de meciul cu CFR Cluj cu un scop precis. O victorie ar face ca giulestenii sa aiba sanse sa participe in Liga Campionilor. Astfel, ea ar deveni mult mai atractiva pentru un eventual investitor care sa plateasca datoria de 17 milioane de euro.

George Copos a gasit solutia salvatoare pentru a scapa de Rapid. Patronul clubului de langa Podul Grant si-a dat seama ca echipa poate fi vanduta cu usurinta daca exista spectrul participarii in Liga Campionilor. Cum partida de astazi cu CFR Cluj este cruciala pentru ocuparea unuia dintre primele doua locuri in clasament, Copos a avut grija sa plateasca salariile jucatorilor. Astfel, acestia vor fi mult mai motivati si vor avea determinarea sa lupte pentru victorie. Fostul vicepremier a scos din cont nu mai putin de 300.000 de euro. Aceasta poate fi considerata drept o investitie. Daca vor sa fie patroni de Liga Campionilor, Fathi Taher sau Jean Valvis vor trece mai usor de datoria de 17 mililone de euro, pe care trebuie sa o achite pentru a prelua clubul. De altfel, Copos a spus ca va fi insotit la Cluj de Taher. "Daca as mai avea bani, as ramane investitor la Rapid. Nu este usor, pe aceasta criza, sa scoti 17 milioane de euro. Romania s-a intors in martie 1990 si asa ar trebui sa fie si salariile jucatorilor. Taher e un om cu suflet, care a vrut sa faca treaba la Rapid, dar oameni ca Peseiro sau altii au distrus intr-un an ce am facut noi la Rapid in 16. Singurul lucru pe care pot sa i-l reprosez lui Taher este ca l-a adus pe Peseiro�, a declarat conducatorul giulestenilor, care a anuntat ca alb-visiniii se vor lupta pentru titlu: "Daca avem sansa, putem sa castigam acest campionat. Ati vazut si meciul nostru cu Farul, cand am reusit sa castigam jucand un om in minus. Dinamo nu e lider pe merit�.

Obtinerea licentei este o �misiune imposibila�
Angajatii lui Copos nu stiu inca cine va fi noul patron. "Atunci cind problemele se rezolva mai greu ai o satisfactie mai mare. Am reusit sa achitam restantele pe lunile decembrie si ianuarie, mai sunt framantari la nivelul actionariatului, dar avem incredere ca se vor rezolva. Nici acum nu stim daca discutiile legate de vanzarea clubului s-au incheiat sau nu!", a spus Grigore Sichitiu, directorul general al Rapidului. In opinia lui George Copos, acesta are o misiune aproape imposibila, aceea de a face ca Rapidul sa obtina licenta. "Sunt suporter, nu sunt patron. Exista la club niste contracte si trebuiau respectate. E doar o picatura intr-un ocean. Daca luam licenta, atunci se poate spune ca am facut cu adevarat ceva, altfel, nu. Am chibzuit fiecare leu, dar anul trecut s-au cheltuit foarte multi bani, au fost semnate contracte care nu pot fi onorate, iar misiunea conducerii e extrem de dificila! Domnul Sichitiu, saracul, are aproape o misiune imposibila, o misiune grea si tuturor ne este foarte greu sa obtinem licenta echipei pina la 31 martie. Sunt foarte mandru de Rada si Manea, care au reusit sa reinvie spiritul Rapidului si sper sa reusim sa indeplinim obiectivul pe care ni l-am stabilit pe 2008-2009: sa jucam in Europa", a spus fostul vicepremier la Telesport.

Valvis asteapta rezultatul auditului
Jean Valvis, unul dintre potentialii cumparatori ai Rapidului alaturi de Fathi Taher, a declarat ca rezultatele auditului efectuat la clubul giulestean vor fi cunoscute in trei saptamani. "Ieri, 10 martie 2009, prin acorduri, angajamente si contracte semnate intre organizatia internationala de audit Delloite & Touche, clubul Rapid si Jean Valvis s-a decis efectuarea imediata a unui audit financiar, precum si a unui audit legal a clubului Rapid. Rezultatele sunt asteptate in maximum trei saptamani", a spus oficialul Valvis, care precizat ca acest audit reprezinta un moment unic in fotbalul romanesc: "Este un moment unic in istoria fotbalului din Romania. Prin aceasta prima initiativa de auditare incep procedurile care duc fotbalul din Romania spre o industrie sportiva adevarata, una moderna si europeana".

Secretul succesului e lipsa scandalurilor
La randul lor, jucatorii sunt constienti ca meciul cu CFR Cluj este crucial pentru ramanerea in topul Ligii I. "Este un meci greu, decisiv pentru ambele echipe care se afla in lupta pentru titlu si cred ca va fi un derby. Va fi destul de greu, pentru ca avem trei absenti, dar avem un lot valoros si sper sa fie cat mai bine, dar mai sunt destule etape pana la finalul campionatului si sunt sanse sa ne batem la titlu. Nu cred ca in sezonul trecut am dat meciul celor de la Cluj. Fiecare jucator a intrat pe teren si a dat totul pentru victorie", a spus Ovidiu Herea, completat de Stefan Mardare: "Suntem pregatiti pentru meciul de la Cluj si speram sa ne intoarcem cu cel putin un egal. Vom juca la victorie, dar daca va fi un rezultat de egalitate, nu va fi o tragedie. Sunt solutii pentru inlocuirea absentilor. Secretul rezultatelor noastre este ca am stat departe de scandaluri. Nu ne gandim asa departe, suntem prea mici.Victor Partan

» vezi articolul original


sursa:http://sport.rol.ro/templates/sport3/images/logo.gif si

Nu este nici un comentariu.