O candidata romanca la alegerile din Italia, amenintata prin SMS
Data 13/03/2009 16:11  Autor Webmaster  Accesari 1060  Limba Global
http://194.88.148.40/?mmid=3f5341413ab090e98O candidata romanca la alegerile locale din 6-7 iunie din Italia, reprezentand partidul de centru Italia dei Valori, a primit amenintari rasiste si insulte prin SMS.

Felicia Dima, candidata la Consiliul local din Alba, oras din regiunea Piemonte, a primit in 21 februarie un SMS in care era amenintata cu moartea si i se cerea sa se intoarca in Romania impreuna cu toti conationalii sai.

Femeia a anuntat carabinierii, care au lansat o ancheta.

"Acest episod demonstreaza ca exista rasism in Alba. Se tinde spre culpabilizarea pe baza etnica a unui intreg grup pentru o infractiune comisa de o singura persoana", a spus coordonatoarea filialei partidului Italia dei Valori din Alba.

O serie de atacuri xenofobe au avut loc in ultimele saptamani in Peninsula, dupa mai multe incidente in care au fost implicati romani.

Circa 30 de italieni au batut marti seara, la Roma, doi albanezi pe care i-au intrebat daca sunt romani. Luna trecuta, un grup de tineri a aruncat cu sticle incendiare intr-un magazin alimentar al unor romani din capitala Italiei.

Intr-un alt incident, trei romani au fost batuti la Sacrofano, in apropiere de Roma, de un grup de opt persoane. Alti trei au fost atacati in locuinta lor, in nordul Sardiniei, de aproximativ 10 tineri, aparent pentru ca ar fi "furat" slujbele italienilor.

Sute de pliante cu continut xenofob si cu amenintari, in special la adresa romanilor, au fost impartite la Canicatti, un oras italian din Sicilia in apropiere caruia traieste o comunitate importanta de imigranti.

De altfel si un actor italian, care s-a dat drept roman care s-a prezentat drept cetatean roman si a imitat accentul romanesc intr-un pub din Roma, jucand un rol in cadrul unei emisiuni de divertisment, a fost atacat cu un cutit.


Foto: raixevente.com
Sursa: NewsIn si ziare.com
Nu este nici un comentariu.