Fara principalele vedete in amicalul cu Croatia, de maine. Nu joaca nici Mutu
Data 10/02/2009 17:47  Autor Webmaster  Accesari 1050  Limba Global
http://img3.rol.ro/images/2009/02/10_1809_92718.jpgIata ca, premergator "dublei" capitale din preliminariile de calificare la CM 2010, cu Serbia (28 martie, la Constanta) si Austria (1 aprilie), primul test al nationalei Romaniei-programat maine, cu incepere de la ora 20. 45 (Antena 1), pe arena din Ghencea, impotriva Croatiei- tinde sa nu se desfasoare sub cele mai bune auspicii.

Mai bine zis, sa fie lipsit de "condimentele" necesare, daca ne gandim ca, dincolo de dorinta capitanului Cristi Chivu de a ramane la Milano langa sotia Adelina, care urmeaza sa nasca zilele acestea intaiul descendent al familiei (o fetita), selectionerul Victor Piturca nu va putea conta nici pe serviciile atacantului Adrian Mutu. Care, titular in meciul sustinut de Fiorentina, duminica, in Serie A (1-0 cu Lazio), a fost schimbat in ultimele 10 minute din cauza unor dureri la coapsa, devenind astfel indisponibil pentru testul tricolorilor cu croatii, in locul lui fiind convocat jucatorul Sportului Studentesc, Dacian Varga, aflat la prima selectie in tricoul Romaniei.

Piti este increzator
Pe de alta parte, odata cu "apelul" de la reunirea de ieri, de la Mogosoaia, Victor Piturca a spus ca, in ciuda ramanerii in afara lotului a vedetelor Chivu si Mutu, nationala are nevoie de un joc bun si un rezultat pe masura in "examenul" cu Croatia, care sa intareasca moralul fotbalistilor inaintea partidelor cu Serbia si Austria. "Este primul amical al acestui an, insa, din pacate, il incepem cu jucatori importanti accidentati. Nici Mutu, nici Chivu nu pot evolua in meciul de miercuri. Cu Chivu am avut o discutie si pana la urma l-am lasat la echipa de club, el nefiind la cel mai inalt nivel. Cu Mutu am vorbit dupa jocul Fiorentinei si mi-a spus ca a suferit o contractura la coapsa. Sper sa nu fie ceva grav, sa lipseasca prea mult timp. Asta e situatia, se poate intampla sa avem jucatori si la meciurile oficiale, asa ca baietii care sunt la lot trebuie sa demonstreze. Echipa nationala nu sta in unul sau doi fotbalisti. Toti trebuie sa joace in asa maniera incat echipa nationala sa castige. Sper ca acest test cu Croatia sa fie unul util. As dori o prestatie buna din partea elevilor mei si un rezultat pe masura, care sa ne dea moral in perspectiva confruntarilor cu Serbia si Austria", a subliniat Piti, tot el adaugand ca, apropo de cele doua apropiate dueluri din preliminariile CM 2010, Romania porneste cu sansa a patra (!) la calificare. "Nu este prima oara cand jucam fara Chivu si Mutu. Contra Croatiei, trebuie sa ne descurcam si fara ei, asfel incat sa pregatim cat mai bine partidele oficiale cu Serbia si Austria", a concluzionat la conferinta de dupa reunirea de ieri portarul Bogdan Lobont. Care - la "concurenta" cu veteranul Cosmin Contra - ar putea purta banderola de capitan in disputa de maine.

» vezi articolul original


sursa:

Nu este nici un comentariu.