Victor Piturca: "Avem sansa a patra la calificare!"
Data 02/02/2009 14:04  Autor Webmaster  Accesari 1104  Limba Global
http://img3.rol.ro/images/2009/02/02_6fc93c89d6b13355582f0500f0922c6d.jpgSelectionerul fotbalistilor tricolori spune ca nu trebuie sa ne impacientam daca vom lua bataie de la Serbia pe teren propriu. Victor Piturca, selectionerul echipei de fotbal a Romaniei, este sceptic in privinta sanselor de calificare la turneul final al Cupei Mondiale din Africa de Sud.

Ramas cu sechelele de anul trecut, dupa esecul nationalei pe teren propriu cu Lituania, Piti considera acum ca toate meciurile din aceasta campanie sunt extrem de dificile si ca tricolorii fac parte dintr-o grupa nebuna. "Acum, privind locul nostru din clasament, suntem cotati cu sansa a treia. Dar eu spun ca avem chiar a patra sansa la calificare, dupa Serbia, Lituania si Franta! Trebuie sa fim motivati pentru urmatoarele partide. Ca sa pastram sanse la calificare, trebuie sa castigam toate disputele din actuala campanie", a sunat surprinza toarea declaratie pe care antrenorul Romaniei a incredintat-o ieri EVZ.

Piturca este impresionat de forta urmatorilor adversari: "Sarbii au jucatori de valoare in toate compartimentele, care pot face diferenta oricand. Serbia este o echipa solida, extrem de periculoasa. Si Austria are fotbalisti buni, incearca sa-si gaseasca o cadenta. Nu va fi o drama daca pierdem cu Serbia, trebuie sa fim pregatiti pentru toate variantele. Fotbalul de azi este imprevizibil".

Comentand partidele disputate anul trecut de prima reprezentativa, selectionerul acuza acum arbitrii: "La Cluj, de pilda, am avut parte de un arbitraj slab. Cu Insulele Feroe ne-au fost refuzate doua penalty-uri. Ca sa castigi si sa ai arbitraj favorabil si corect, ai nevoie de noroc. Refuz sa cred insa ca arbitrii sunt rau-voitori cu nationala noastra. Se intampla pur si simplu sa greseasca in defavoarea echipei noastre".

"Eu spun ca avem chiar a patra sansa de calificare, dupa Serbia, Lituania si Franta. Trebuie sa castigam toate meciurile. () Si Austria are fotbalisti buni." - Victor Piturca, selectionerul Romaniei

CONFLICT

Ganea: "Iancu adopta legea junglei!"

Ionel Ganea a spus, in numarul de ieri al cotidianului nostru, ca Piturca nu face cinste nationalei si ca Mircea Sandu se pregateste sa-l inscauneze ca selectioner pe Cosmin Olaroiu. Sandu a negat manevra. Pe de alta parte, "Ganezul" se lupta cu Marian Iancu, patronul de la FC Timisoara, pe care-l acuza ca-i face tot felul de sicane. "Elefantul" ne-a declarat insa ca atacantul a fost exclus din lot din cauza absentelor de la antrenamente: "Ganea are contractul desfacut pentru ca a avut si comportament necivilizat. Judecatorii de la comisii se stiu cu avocatii lui si stau de vorba pe culoare. Sunt cei mai mincinosi. Cat va fi Sandu la federatie, nu se va schimba ni mic. Ganea incearca sa-si mentina con tractul cu Timisoara cu ajutorul comisiilor".

"Ganezul" a replicat imediat: "Am hartie de la patron ca nu am ce cauta la antrenamente. O hartie emisa fara niciun motiv! Am dovezi de la Uhrin, ca nu am absentat de la pregatiri. Cand ti se reziliaza contractul, ti se trimite o hartie prin mandat postal. Eu nu am primit nimic! Cred ca Iancu vrea sa conduca FC Timisoara dupa legi primitive, adopta legea junglei. Culmea e ca avocatul clubului spune ca am contract cu echipa!".

"Durerea lui Iancu e ca nu mai poate face manevre. Cu banii pe care i-a platit pe amenzi, 750.000 de lei, putea sa modernizeze un centru de copii si juniori." - Ionel Ganea jucator la FC Timisoara

» vezi articolul original


sursa:

Nu este nici un comentariu.