Liga studentilor romani din strainatate, solidara cu protestul initiat de romanii din Elvetia
Data 19/01/2009 15:38  Autor Webmaster  Accesari 1292  Limba Global
http://www.rgnpress.ro/images/stories/2009/trim1/LSRS.jpgLiga studentilor romani din strainatate se solidarizeaza cu protestul initiat de romanii din Elvetia cu privire la campania derulata de partidul SVP/UDC impotriva extinderii dreptului de libera circulatie al romanilor si bulgarilor. 

Ei ii adreseaza Presedintelui Confederatiei Elvetiene, Hans Rudolf Merz, o scrisoare deschisa, revoltata de continutul campaniei derulate in acest sens in Elvetia. edam in cele ce urmeaza textul acestei scrisori, prin bunavointa Casei Romanilor din Elvetia.  

In atentia
Domnului HANS-RUDOLF MERZ
Presedintele Confederatiei Elvetiene
si al Colegiului Guvernamental
Palais Federal, 3003 Berna

 

 

Scrisoare deschisa adresata domnului Hans-Rudolf Merz, Presedintele Confederatiei Elvetiene si al Consiliului Guvernamental

 

Noi, studentii romani din Confederatia Elvetiana, ne permitem sa va aducem la cunostinta ingrijorarea profunda referitoare la campania de afisaj initiata de partidul SVP/UDC privind dreptul de libera circulatie al persoanelor de nationalitate romana si bulgara.

Consideram ca afisul reprezentand Romania si Bulgaria drept pasari de prada ce ataca Elvetia constituie o imensa insulta la adresa celor doua popoare, membre cu drepturi depline in Uniunea Europeana. Mai mult, studentii romani si bulgari care sunt inmatriculati in cadrul universitatilor din Confederatia Elvetiana la diverse nivele de studiu participa in mod activ la dezvoltarea activitatilor universitare. Noi ne adresam dumneavoastra, in numele lor, pentru ca, in masura in care este posibil, aceste afise ce constituie o provocare la adresa democratiei, incitand la frica si la ura fata de semenii nostri, sa fie condamnate si retrase din mediul public.

Multumindu-va pentru atentia pe care o veti acorda acestui demers, va prezentam dumneavoastra, domnule Hans Rudolf-Merz, presedinte al Confederatiei elvetiene cat si al Colegiului guvernamental, cu respect, salutarile noastre.

 

Alexandra-Ioana Ciobanu

Ambasador LSRS in Confederatia Elvetiana

Sursa: www.rgnpress.ro

Nu este nici un comentariu.