Partidul Identitatea Romaneasca un succes important pentru o informatie corecta asupra romanilor
Data 16/01/2009 15:34  Autor Webmaster  Accesari 779  Limba Global
http://www.rgnpress.ro/images/stories/2009/trim1/AGI.jpgUn comunicat de protest al Partidului Românilor din Italia - Identitatea Românească a determinat Agentia Italiană naţională de ştiri AGI (Agenzia Giornalistica Italiana) să retragă de pe fluxul online, ştirea potrivit careia Marco Ahmetovici, un ţigan de origine şi cu cetăţenie italiană, era numit "român" transmite Romanian Global News.

Marco Ahmetovici, italian de etnie rromă a ucis în luna aprilie a anului 2007 patru persoane într-un accident rutier, conducând sub influenţa alcoolului, episod care a avut un important impact mediatic. Imediat după accident, în presa din Peninsulă a apărut şi a circulat ştirea că Ahmetovici era cetăţean român. Chiar după aflarea cetăţeniei, mulţi ziarişti au continuat să-l  numească pe italian "un rom român". Ultimul caz este prezentat de ştirea apărută în data de 12 ianuarie 2009 pe fluxul AGI.

"Este o victorie mică, dar esenţială, în lupta noastră pentru o informaţie corectă în presa din Peninsulă.  Acest lucru demonstrează că trebuie să reacţionăm de fiecare dată şi imediat după difuzarea ştirilor sau materialelor de presă în care este lezată imaginea comunităţii", a declarat Mihai Muntean, Secretar Naţional PIR.

Sursa: www.rgnpress.ro

Nu este nici un comentariu.