FOTOREPORTAJ: CFR 1907 Cluj la Londra sau visul unei nopti de iarna.
Data 14/12/2008 14:47  Autor Energetick79  Accesari 1540  Limba Global

Aventura CFR-ului din Cluj a început spectaculos la Roma, unde campioana României ne-a entuziasmat cu adevărat, a continuat la Cluj când remiza în faţa lui Chelsea ne-a croit aripi pe măsura rezultatelor. CFR 1907 Cluj ne-a provocat să sperăm, să fim fericiţi că putem juca fotbal adevărat la cel mai înalt nivel. După sincopa de rezultate din următoarele trei partide echipa campioană a României şi-a încheiat prima aventura în Champions League la Londra în pas de mare echipă. 

Pornită fără miză spre oraşul căruia i se atribuie origini celte, aceasta în ciuda faptului că romanii au ridicat pe locul actualei metropole aşezarea Londinium (presupusa origine a actualei denumiri, Londra) care ulterior a fost asediată, prădată şi arsă până la temelii de către celţi, echipa cosmopolită din Cluj ne-a încântat din nou cu o prezenţă şi o prestaţie de excepţie în faţa celor de la Chelsea, dându-ne posibilitatea să ne mândrim (pentru a câta oara?!?) că suntem suporterii acestei echipe.

.

Pentru a fi alături de echipa care poate fi cu uşurinţă “gratulată” cu titlul de “echipa anului în România” suporteri din toată ţara ai CFR-ului au străbătut întreaga Europă. Surprinzător sau nu, am întâlnit suporteri ai echipei clujene din toate colţurile tării care au ţinut să ajungă la Londra special pentru a fi părtaşi la ultima partidă din acest an. Iar faptul că aceştia nu intrau în categoria “turiştilor de cumpărături” ci dimpotrivă au sosit în Londra echipaţi din cap până în picioare în vişiniu ne-a oferit o perspectivă corectă a extinderii fenomenului CFR printre suporterii din toată ţara.

.

Cu un popas în Nuremberg-ul aflat în sărbătoare, o traversare, în premieră pentru noi, a Canalului Mânecii ce desparte “insula” de continent prin celebrul Eurotunel şi o promenadă în forţă pe străzile Londrei sau de-a lungul Tamisei, aventura CFR-ului din acest sezon prin Europa alături de suporterii săi a ajuns la final. La un final frumos, aşa cu au recunoscut şi gazdele (suporterii), surprinzător de primitoare, după partidă, în discuţiile amicale purtate pe străzile Londrei. Deloc de complezenţă, au admis faptul că : “aveţi echipă puternică. Aţi jucat foarte bine. Nu ne-am aşteptat sincer să fie atât de greu. Ne gândeam la un 4-0 obţinut cu uşurinţă, însă aveţi jucători foarte buni, iar de pierdut…aţi pierdut doar cu ghinion. Ne-ar place Culio la Chelsea…

.

După un tur de forţă pe străzile întortocheate ale capitalei Regatului Unit pentru găsirea hotelului unde urma să ne cazăm şi care s-a transformat în cele din urmă într-un joc “de-a v-aţi ascunselea”, sistemul de navigaţie declarându-se învins la propriu, ne-am început periplul prin cosmopolitul londonez spre “Stamford Bridge”, stadionul dat oficial în folosinţă în anul 1877 şi care poartă numele podului Stamford, locul bătăliei din 1066 care a pus capăt “Erei Vikinge” în Marea Britanie.

.

Stadionul, cu aspect rudimentar la exterior, dar de “bijuterie” odată ce ajungi în tribune, ne-a aşteptat cu un sector de aproximativ 2.500 de locuri pus la dispoziţia noastră de clubul organizator. Spaţiul s-a dovedit în final neîncăpător, pe întreg stadionul fiind prezenţi aproximativ 3.000 de români. Atmosfera a fost de sărbătoare, galeria românească acoperind în multe rânduri suporterii englezi. S-a trăit o “nebunie frumoasă” în tribune, în ton cu jocul excelent prestat de jucătorii “ceferişti” pe teren. Superb, civilizat, încântător.

.

Ziua ce a urmat a fost dedicată în totalitate Londrei. Presărate cu conversaţiile amicale cu suporterii londonezilor, distanţele parcurse au părut pe alocuri interminabile în celebrele “double-decker buses” (autobuzele cu două niveluri). Priveliştea este copleşitoare, iar impresia este că faci parte dintr-un film continuu. Pe lângă sentimentul de “Her Majesty, the Queen” ce te copleşeşte, atmosfera “Charles Dickens” şi izul unui “afternoon tea”, ai impresia că retrăieşti secvenţe din celebrele pelicule cu James Bond, sentimentul de “british atmosphere” fiind perfect transpus în filme.

.

Un periplu “gură-cască” prin Londra , dar mai admirativ şi mai profund decât lasă de înţeles expresia adineaori folosită, şi care îţi încântă privirea sau îţi “contorsionează” mintea la extrem, ne-a scos în cale “Trafalgar Square” cu statuia impozantă a amiralului Lord Nelson, “The Tower of London”, “the Tower Bridge” - cel mai frumos pod din Londra, cu peste ai săi 100 de ani. Apoi ca o intoarcere în viitor ne-a apărut în cale “London Eye - The Millenium Wheel”, “roata” care se învârte agale de-asupra Tamisei şi care îţi suceşte mintea cu priveliştea uluitoare ce ţi-o oferă. Biserica “St. Paul” sau “The Houses of Parliament”cu “Big Ben-ul”ataş, ne-a lăsat fără replică. Apoi unul dintre frumoasele parcurile regale ce prefaţează coplesitorul “Buckingham Palace”, “The Green Park” ne-a oferit clipele de linişte necesare după un tur de forţă într-o capitală în perpetuă mişcare.

.

Un drum ce a început frumos şi s-a încheiat cu multă speranţă. “Covorul roşu” ce acoperă permanent drumul dinspre reşedinţa oficială a monarhilor britanici ne-a dat încrederea că suntem doar la început de drum. Un drum pe care cu siguranţă CFR 1907 Cluj îl va pava cu multe alte momente magice în viitor. Aşteptăm cu nerăbdare finalul sezonului, curioşi fiind să cunoaştem noile destinaţii din Europa unde vom însoţi echipa de suflet. A fost doar începutul unui vis, începutul unui drum european….

.

Notă: Încărcarea paginii poate dura câteva minute, în funcţie de conexiunea dumneavoastră la internet!


<!--[if !vml]--><!--[endif]-->

(Foto 1 - În drumul spre Londra un popas în Nurnberg ne-a încărcat realmente bateriile.)

.

 

<!--[if !vml]-->(Foto 2 - În drumul spre Londra un popas în Nurnberg ne-a încărcat realmente bateriile - Piaţa Albrecht Durer.)

.

 

<!--[if !vml]-->(Foto 3 - În drumul spre Londra un popas în Nurnberg ne-a încărcat realmente bateriile - Castelul din Nurnberg.)

.

 

(Foto 4 - În drumul spre Londra un popas în Nurnberg ne-a încărcat realmente bateriile - Vechea Primărie)
.

<!--[if !vml]-->(Foto 5 - În drumul spre Londra un popas în Nurnberg ne-a încărcat realmente bateriile - “Nurneberg Christkindlesmarkt” - cel mai celebru târg tradiţional de Crăciun din lume!)

.

<!--[if !vml]-->(Foto 6 - Traversarea Canalului Mânecii s-a făcut prin Eurotunel, cu maşina personală…în tren!?!)

.

(Foto 7 - Traversarea Canalului Mânecii s-a făcut prin Eurotunel, cu maşina personală…în tren!?!)

.

 

<!--[if !vml]-->(Foto 8 - Primul contact cu Londra - celebrul aspect “red bricks”.)

.

 

<!--[if !vml]-->(Foto 9 - Începutul aventurii în celebrele autobuze “double-decker”.)

.

 

<!--[if !vml]-->(Foto 10 - Începutul aventurii în celebrele autobuze “double-decker”.)

.

 

<!--[if !vml]-->(Foto 11 - Londra din “double-decker”.)

.

<!--[if !vml]-->(Foto 12 - CFR în “double-decker”.)
.

<!--[if !vml]-->(Foto 13 - Hai-hui pe străzile din Londra.)

.

<!--[if !vml]-->(Foto 14 - Un strop de “british” în viaţa ta… :-) )

.

<!--[if !vml]-->(Foto 15 - Sub “stelele” Londrei…)

.

 

<!--[if !vml]-->(Foto 16 - Stamford Bridge - visiting team entrance.)

.

<!--[if !vml]-->(Foto 17 - Stamford Bridge - visiting team entrance.)

.

<!--[if !vml]-->(Foto 18 - Suporterii CFR-ului iau cu asalt intrarea în stadion.)

.

<!--[if !vml]-->(Foto 19 - Un ultim “încălzitor” înaintea partidei desfăşurate la o temperatură scăzută.)

.

<!--[if !vml]-->(Foto 20 - Stamford Bridge.)
.


<!--[if !vml]--><!--[endif]-->
(Foto 21 - Încet sectorul destinat suporterilor români se umple.)

.

 

<!--[if !vml]-->(Foto 22 - Încet sectorul destinat suporterilor români se umple.)

.

 

<!--[if !vml]-->(Foto 23 - Organizatorii au pregătir o coregrafie specială pentru partidă oferind câte un fular în culorile clubului fiecărui spectator.)

.

 

(Foto 24 - Conducerea CFR-ului la încălzire ;-) )
.

<!--[if !vml]-->(Foto 25 - Stadionul este populat mai greu decât ne-am fi aşteptat. Era doar o iluzie…)

.

<!--[if !vml]-->(Foto 26 - CFR 1907 Cluj la încălzire.)

.

(Foto 27 - CFR 1907 Cluj la încălzire.)

.

 

<!--[if !vml]-->(Foto 28 - Ambele echipe se află la încălzire pe teren.)

.

 

<!--[if !vml]-->(Foto 29 - Atmosfera de Liga Campionilor se simte din ce în ce mai mult.)

.

 

<!--[if !vml]-->(Foto 30 - …într-adevăr a fost doar o iluzie. În 10 minute tribunele stadionului au devenit neîncăpătoare.)

.

 

<!--[if !vml]-->(Foto 31 - …într-adevăr a fost doar o iluzie. În 10 minute tribunele stadionului au devenit neîncăpătoare.)

.

<!--[if !vml]-->(Foto 32 - Puţine momente până la startul partidei.)
.

<!--[if !vml]-->(Foto 33 - Cele aproximativ 2.500 de locuri din sectorul destinat suporterilor români au fost ocupate în totalitate.)

.

<!--[if !vml]-->(Foto 34 - Sectorul nostru a devenit neîncăpător.)

.

<!--[if !vml]-->(Foto 35 - CFR! CFR! CFR! )

.

 

<!--[if !vml]-->(Foto 36 - “Die Meister, Die Besten, Les Grandes Equipes, The Champions….”)

.

<!--[if !vml]-->(Foto 37 - “Die Meister, Die Besten, Les Grandes Equipes, The Champions….”)

.

(Foto 38 - “Die Meister, Die Besten, Les Grandes Equipes, The Champions….”)

.

<!--[if !vml]-->(Foto 39 - Primele “artificii” pentru itimidarea adversarului ;-) )

.

<!--[if !vml]-->(Foto 40 - Începe nebunia!)

.

<!--[if !vml]-->(Foto 41 - Doamne ajută!)

.


<!--[if !vml]--><!--[endif]-->
(Foto 42 - CFR-iştii cu sufletul la gură.)

.

 

<!--[if !vml]-->(Foto 43 - Totul pare OK! Deocamdată…)

.

 

<!--[if !vml]-->(Foto 44 - 1-0 Nicio problemă băieţi…am mai trăit astfel de momente.)

.

 

(Foto 45 - Revenim cu încredere de la cabine!)
.

<!--[if !vml]-->(Foto 46 - GOOOOOOOOOLLLLLLLLLL! 1-1 …. Roma reloaded????)

.

.(Foto 47 - Ce nebunie ăî tribune! Stamford Bridge redus la tăcere. Uluială de partea lor…fericire de partea noastră.)

.

 

<!--[if !vml]-->(Foto 48 - Hai băieţi că se poate!!)

.

 

<!--[if !vml]-->(Foto 49 - ROMÂNIA! ROMÂNIA! ROMÂNIA!)

.

 

<!--[if !vml]-->(Foto 50 - Ahhh…a venit şi golul doi…dar au înscris de această dată cei mai experimentaţi, mai “valoroşi în euro”. Suntem totuşi fericiţi. CFR joacă fotbal adevărat!)

.

 

<!--[if !vml]-->(Foto 51 - Ce imagine…)

.

<!--[if !vml]-->(Foto 52 - Fluier final pentru actuala ediţie a Ligii Campionilor pentru CFR! Respect!)
.

<!--[if !vml]-->(Foto 53 - Bravo băieţi!)

.

<!--[if !vml]-->(Foto 54 - Campioana României…)

.

<!--[if !vml]-->(Foto 55 - O tabela îngheţată de frigul pătrunzător ne amintea rece realitatea. Dar sufletele noastre erau calde…)

.

 

<!--[if !vml]-->(Foto 56 - A doua zi prin Londra…..)

.

<!--[if !vml]-->(Foto 57 - Londra.)

.

<!--[if !vml]-->(Foto 58 - Fericiţi prin Londra ce se pregătea de sărbătoare.)

.

<!--[if !vml]-->(Foto 59 - No comment.)

.

<!--[if !vml]-->(Foto 60 - Londra.)

.

 

 


<!--[if !vml]--><!--[endif]-->
(Foto 61 - Londra.)

.

 

<!--[if !vml]-->(Foto 62 - Ce aglomeraţie de clădiri, maşini, turişti…)

.

 

<!--[if !vml]-->(Foto 63 - “Her Majesty…”)

.

 

(Foto 64 - Trafalgar Square.)
.

<!--[if !vml]-->(Foto 65 - Celebrele cabine telefonice londoneze.)

.

<!--[if !vml]-->(Foto 66 - Câtă diversitate…)

.

(Foto 67 - Amalgam de “vechi”…)

.

 

<!--[if !vml]-->(Foto 68 - …şi “nou”.)

.

 

<!--[if !vml]-->(Foto 69 - Londra.)

.

 

<!--[if !vml]-->(Foto 70 - Ruinele vechiului zid roman al oraşului Londinium.)

.

 

<!--[if !vml]-->(Foto 71 - “Coats of Arms” pe Tower Bridge.)

.

(Foto 72 - Tower Bridge.)

.

<!--[if !vml]-->(Foto 73 - Tower Bridge.)
.

<!--[if !vml]-->(Foto 74 - Tower Bridge.)

.

<!--[if !vml]-->(Foto 75 - Priveliştea de pe Tower Bridge.)

.

<!--[if !vml]-->(Foto 76 - Impozant…Tower Bridge.)

.

 

<!--[if !vml]-->(Foto 77 - Surprizele Londrei.)

.

<!--[if !vml]-->(Foto 78 - Tamisa.)

.

<!--[if !vml]-->(Foto 79 - Biserica St. Paul.)

.

<!--[if !vml]-->(Foto 80 - “Dragonul Albionului”.)

.

<!--[if !vml]-->(Foto 81 - The London Eye - “The Millenium Wheel”.)
.


<!--[if !vml]--><!--[endif]-->
(Foto 82 - aveţi echipă puternică. Aţi jucat foarte bine. Nu ne-am aşteptat sincer să fie atât de greu. Ne gândeam la un 4-0 obţinut cu uşurinţă, însă aveţi jucători foarte buni, iar de pierdut…aţi pierdut doar cu ghinion. Ne-ar place Culio la Chelsea….)

.

 

<!--[if !vml]-->(Foto 83 - Big Ben.)

.

 

<!--[if !vml]-->(Foto 84 - Houses of Parliament şi Big Ben.)

.

 

(Foto 85 - Houses of Parliament.)
.

<!--[if !vml]-->(Foto 86 - The Institution of Mechanical Engineers. :o)

.

<!--[if !vml]-->(Foto 87 - Green Park.)

.

(Foto 88 - Green Park.)

.

 

<!--[if !vml]-->(Foto 89 - Green Park.)

.

 

<!--[if !vml]-->(Foto 90 - Intrarea spre Buckingham Palace.)

.

 

<!--[if !vml]-->(Foto 91 - Spre Buckingham Palace.)

.

 

<!--[if !vml]-->(Foto 92 - Buckingham Palace.)

.

 

<!--[if !vml]-->(Foto 93 - Buckingham Palace.)

.

 

<!--[if !vml]-->(Foto 94 - Buckingham Palace Square.)

.

 

<!--[if !vml]-->(Foto 95 - Buckingham Palace.)

.

 

<!--[if !vml]-->(Foto 96 - Buckingham Palace.)

.

 

<!--[if !vml]-->(Foto 97 - Gărzile de la Buckingham Palace.)

.

 

<!--[if !vml]-->(Foto 98 - Buckingham Palace.)

.

 

<!--[if !vml]-->(Foto 99 - Buckingham Palace.)

.

 

<!--[if !vml]-->(Foto 100 - Călătoria CFR-ului prin Europa nu s-a încheiat ci abia a început…)

.

 

<!--[if !vml]-->

Sursa:MySPORT,GSP,EditorialistMySport
Chefere

.

Notă: Puteţi accesa mai multe cadre din Londra şi de la partidă răsfoind albumele foto Album foto 1, Album foto 2, Abum foto 3 şi Album foto 4 de pe kvsc.ro!

.

Nu este nici un comentariu.