Pauza de transferuri
Data 08/12/2008 16:35  Autor Webmaster  Accesari 1202  Limba Global
http://img3.rol.ro/images/2008/12/08_1228673582.jpgPrincipala grija a celor de la Steaua, Dinamo, CFR Cluj si Rapid este sa vanda, pentru a mai echilibra bugetele afectate de criza mondiala, insa si acest lucru este foarte greu de realizat, in conditiile in care se anunta un mercato de austeritate in toata Europa.

"Granzii" din Romania si-au scos deja pe taraba tot ce au mai bun, intentia fiind de a renunta mai intai la jucatorii cu salarii mari, care au devenit greu de platit pe "praful" actual. Conducatorii din fotbalul romanesc au lasat la o parte povestea cu "e criza, dar nu ma afecteaza", admitand ca sunt probleme cu lichiditatile la cluburi. In consecinta, se anunta un mercato foarte slab in aceasta iarna, desi unele echipe ar avea nevoie de intariri. Gigi Becali i-a scos deja la vanzare pe jucatorii vechi de la Steaua, Radoi, Goian, Ghionea si Nicolita fiind printre cei de care clubul din Ghencea este dispus sa se desparta pentru sume nu foarte mari de bani. Plus Arthuro si alti straini cu salarii mari si care nu au dat satisfactie.

"Voi promova tineri crescuti de Steaua, gata, nu mai aduc niciun strain", a declarat patronul Stelei. Daca aceste "exporturi" se vor realiza, ros-albastrii nu vor reinvesti profitul, mergand pe jucatorii tineri care au fost imprumutati la Gloria Buzau, Tudose si Bicfalvi. "Il dau pe Radoi imediat, de ce sa ii dau salariu de 200.000 de euro pe an, cand il am pe Tudose, care va lua 80.000 si e la fel de bun?", si-a stabilit Becali strategia iernii. Si la campioana CFR Cluj se anunta austeritate, cel mai recent exemplu fiind recenta renuntare la Nicolae Dica, pe care l-ar fi vrut de la Catania pentru a acoperi plecarea lui Trica. Cum transferul ultimului s-a facut pe o suma modica, in cont nu a intrat nimic, asa ca ardelenii nu au putut satisface pretentiile de doua-trei milioane de euro ale italienilor. Speranta Clujului vine tot din "exporturi", Dubarbier si Culio avand oferte interesante din Occident, vorbindu-se despre echipe ca Roma, Atletico Madrid sau Juventus. Pana la urma ar putea ajunge totusi doar in Rusia, pentru ca fotbalul de acolo, condus de miliardari locali, nu pare atins de criza, astfel ca CFR ar putea avea bani sa aduca jucatori daca vinde ceva.

La Rapid criza nu mai este un secret pentru nimeni, dupa ce George Copos s-a aratat indignat de cheltuielile din vara si de salariile exorbitante ale unor fotbalisti si ale antrenorului Peseiro. Principalele eforturi sunt indreptate catre concedierea portughezului fara a-i plati despagubiri si plecarea brazilianului Julio Cesar, care incaseaza 400.000 de euro anual, dar, ca si la Steaua, pe taraba sunt scosi si alti jucatori de valoare, pe care s-ar putea lua ceva bani. "Sunt in legatura cu impresari din toata lumea, din America de Sud si pana in China, si peste tot sunt probleme cu banii, va fi greu de vandut ceva in iarna asta", a spus Grigore Sichitiu, directorul general al giulestenilor. In disperarea sa vanda, rapidistii i-au propus chiar la Dinamo pe Boya si Bozovici. La Dinamo se anunta o iarna ceva mai linistita, pentru ca echipa e pe primul loc, iar prin revenirile lui Pulhac, Bratu si Zicu, plus repatrierea aproape gratis a lui Claudiu Niculescu, va avea un lot bun pentru atacul la titlu din primavara. Totusi, sefii dinamovisti anunta ca sunt dispusi sa asculte orice oferta pentru orice jucator, tintele echipelor din strainatate fiind, la nivel declarativ, Lobont si Tamas, iar plecarea lor ar fi o usurare pentru bugetul "cainilor", pentru ca fiecare incaseaza cate 500.000 de euro pe an. Bogdan GHEORGHE» vezi articolul original


sursa:

Nu este nici un comentariu.