Generalii vor sa ia palmaresul si numele Stelei
Data 08/12/2008 01:28  Autor Energetick79  Accesari 1409  Limba Global
Asalt kaki la Ligă: militarii cer înapoi numele clubului şi palmaresul

În urmă cu 3 zile, ofiţeri de rang înalt din MApN au fost la sediul LPF şi i-au solicitat lui Dragomir toate actele care arată cum s-a rupt FC Steaua de Clubul Sportiv al Armatei. Următorul pas: cazul va ajunge în instanţă.

 

Steaua stă din nou pe un butoi cu pulbere: se reporneşte războiul dintre Gigi Becali şi mai mulţi generali din MApN ! Fitilul a fost aprins la jumătatea săptămînii trecute, în sediul Ligii Profesioniste de Fotbal. Ce s-a întîmplat acolo? Generalii din Consiliul de Administraţie al Clubului Sportiv Steaua au venit fără să-şi anunţe în prealabil vizita.CE AU REALIZAT: au pus mîna pe documente

"Dorim toate documentele pe care le aveţi aici despre modul în care s-a făcut ruperea secţiei de fotbal de clubul sportiv", l-au anunţat aceştia pe Dragomir. Mitică a ordonat imediat ca din arhiva LPF-ului să fie scoase actele din urmă cu 11 ani. Tot dosarul a fost pus la dispoziţia generalilor.


Persoane importante din LPF au dezvăluit că generalii au plecat încîntaţi de la sediul Ligii. "Au spus că actele conţin lucruri care demonstrează clar că privatizarea Stelei în '97 nu s-a făcut conform legii şi că vor avea cîştig de cauză".

 

CE URMEAZĂ: vor reclama privatizarea Stelei
Militarii cu funcţii înalte plănuiesc acum să atace, la FRF, LPF şi mai ales în instanţă, modul în care s-a validat independenţa secţiei de fotbal. Aceasta s-a rupt de Clubul Sportiv al Armatei în 1997, iind preluată de Viorel Păunescu şi transformată în societatea nonprofit AFC Steaua. Gigi a devenit patron în 2003.

Ţinta finală a generalilor este să cîştige în instanţă numele şi palmaresul clubului, Becali fiind astfel nevoit să schimbe denumirea echipei şi să nu mai folosească istoria şi culorile roş-albastre. În schimb, ar rămîne cu jucătorii actuali, dar ar fi în pericol să i se închidă şi porţile stadionului din Ghencea, bază care aparţine MApN-ului, un alt duşman al lui Becali.

 

PLANURILE GENERALILOR: să înfiinţeze o nouă Steaua
Dacă acţiunea va avea sorţi de izbîndă, atunci generalii vor face o nouă echipă, care se va putea numi Steaua, va avea culorile roşu-albastru, va deţine întreg palmaresul începînd din 1947 şi va putea evolua în Ghencea. Ce le va lipsi? Un lot de jucători.


În paralel cu acţiunea generalilor, Gigi Becali are mari probleme şi în privinţa relaţiei cu Ministerul Apărării Naţionale, proprietarul stadionului Steaua. În ianuarie expiră contractul de închiriere a arenei, iar MApN-ul a impus în viitoarea înţelegere o clauză prin care solicită o chirie de aproape 800.000 de euro pe an. "Lui Dinamo i se dă stadionul gratuit, pe o perioada de 49 de ani, iar lui Becali i se cer 65.000 de euro pe lună? Uite cum mă hingheresc ei pe mine! Adică eu bag 10 milioane în baza sportivă şi mai trebuie să plătesc şi chirie?", a reacţionat Becali.

 


Sursele gsp spun că acest caz ar fi intrat deja şi în atenţia procurorilor de la DNA. Mai mult, persoane de la Steaua, fie că sînt implicate în actualul club, fie că au fost implicate în acţiunea de rupere a secţiei de fotbal de Clubul Sportiv, ar fi răspuns deja întrebărilor celor de la DNA.

 

"Prefer să nu comentez pe marginea acestui subiect pentru a nu intra în polemici"
Dumitru Dragomir, preşedinte LPF


sursa:gsp.ro

 

A intrat şi DNA-ul pe fir?

 

Şi MApN-ul l-a încolţit!

 

CARE E SCOPUL? Să-i ia lui Gigi numele şi palmaresul

 

 

 

 
 CE AU GĂSIT ÎN ACTE: "Dovezi clare!"
Nu este nici un comentariu.