Primul proiect european de dezvoltare a culturii si mass-media romanesti din Serbia
Data 05/11/2008 17:45  Autor Webmaster  Accesari 1276  Limba Global
http://www.rgnpress.ro/images/stories/2008/trim-4/radio_victoria.jpgDin cadrul proiectului “Intoarcerea la radacini”, aprobat de Agentia Europena pentru Reconstructii pe programul de vecinatate Serbia-Romania, realizat de unicul post de radio romanesc - Radio „Victoria”, din Varset, si postul de radio sarbesc „Banat-Link”, din Timisoara, au inceput primele actiuni prevazute in diagrama de lucru.

Una din actiunile care se vor realiza pana la sfarsitul acestui an este punerea in functiune a emitatorului care va transmite programul acestor doua posturi de radio pe satelit.
„Prin acest demers ne vor putea urmari si romani din toata lumea, indeosebi romanii de pe Valea Timocului care in momentul de fata nu ne pot audia pe undele ultra scurte FM”, a declarat, pentru Romanian Global News, directorul Radio Victoria, Ioan Tudoran.
In aceasta perioada  aceste doua posturi de radio vor alcatui strategia culturala-informativa pe anul 2009/2010 despre care vor informa opinia publica.
Se poate spune ca aceasta strategie sustinuta de relevante organizatii si institutii din Voivodina va contribui la dezvoltarea sectorului non-guvernamental in Serbia si Romania in domeniul culturii si informarii.

Sursa: www.rgnpress.ro
Nu este nici un comentariu.