Liga Campionilor - CFR Cluj-Girondins Bordeaux 1-2
Data 05/11/2008 17:27  Autor Webmaster  Accesari 1130  Limba Global
http://sport.rol.ro/images/multithumb/thumbs/b.300.300.16777215.0.mediafax.cfr_bordeaux_3218399_mediafax_foto_adi_piclisan.jpgCampioana României, CFR Cluj, a pierdut aseara în faţa formaţiei franceze Girondins Bordeaux, scor 1-2, într-un meci din Grupa A a Ligii Campionilor şi a căzut pe ultimul loc, transmite NewsIn.

Cum s-au marcat golurile:

0-1, min. 6: Goufran a pătruns pe partea dreaptă, a pasat în faţa porţii la Gourcuff, care a împins mingea în plasă din 6 metri.

1-1, min. 9: Culio a centrat din lovitură liberă de pe partea stângă, mingea s-a lovit de un adversar şi a ajuns la Dani, care a reluat în vinclu, cu capul, din centrul careului.

1-2, min. 38: Wendel a transformat o lovitură liberă de la 20 de metri lateral dreapta. 

Maurizio Trombetta nu a putut trece pe foaia de joc decât 6 rezerve, deoarece dintre cei 22 de jucători trecuţi pe lista pentru Liga Campionilor, Didi, Diego Ruiz şi Minteuan sunt accidentaţi, Trică este suspendat, iar Lars Hirschfeld nu a prins lotul pentru că portar de rezervă a fost Nuno Claro. În aceste condiţii, rezervele CFR-ului au fost Nuno Claro, Panin, Alcantara, Prette, Deac şi E. Kone.

În minutul 27, CFR Cluj putea prelua conducerea, după un corner executat de Culio, dar Cadu a greşit reluarea din faţa porţii goale, iar execuţia acrobatică a lui Kone a fost scoasă în corner de Chalme.

În minutul 39, CFR Cluj a solicitat o lovitură de la 11 metri, după ce mingea centrată de Culio a atins mâna unui jucător francez. Şi Bordeaux a cerut un penalty în repriza secundă, la un presupus henţ al lui Panin.

Campioana României a marcat primul gol pe teren propriu în Liga Campionilor. Până acum, CFR punctase doar în deplasare, ambele goluri fiind marcate pe terenul lui AS Roma, chiar la debutul în cea mai importantă competiţie intercluburi.

Echipa oaspete a fost încurajată de aproximativ 30 de suporteri.

Tony a fost înlocuit în minutul 65 cu Panin, după ce a acuzat dureri la genunchiul drept.

În celălalt meci al grupei, AS Roma s-a impus, pe teren propriu, în faţa lui Chelsea cu scorul de 3-1.


Statistica meciului

CFR Cluj: Stăncioiu - Tony (Panin 65), Cadu, De Sousa (Deac 78), Pereira - Dani, Mureşan - Culio, Peralta (E. Kone 68), Dubarbier - Y. Kone. Antrenor: Maurizio Trombetta.

Girondins Bordeaux: Valverde - Chalme, Planus, Diawara, Jurietti - Fernando, Diara - Goufran (Bellion 77), Gourcouff, Wendel (Obertan 77) - Chamakh. Antrenor: Laurent Blanc.

Cartonaşe galbene: Dani 42, Mureşan 80 / Gourcuff 17, Wendel 20, Diawara 39

Arbitri: Massimo Busacca - Matthias Arnet, Francesco Buragina (toţi Elveţia)

Stadion: Dr. Constantin Rădulescu; Spectatori: 21.000

Clasamentul grupei: 1. Chelsea 7p (6-3), 2. AS Roma 6p (7-5), 3. Bordeaux 6p (4-8), 4. CFR Cluj 4p (3-4). Următoarea etapă va avea loc la 26 noiembrie şi programează următoarele întâlniri: CFR Cluj-AS Roma şi Bordeaux-Chelsea.

Sursa: rol.ro

Nu este nici un comentariu.