Surprize si nu prea in "16-imile" Cupei
Data 16/10/2008 12:27  Autor Webmaster  Accesari 1061  Limba Global
http://img3.rol.ro/images/2008/10/16_1731_89664.jpgOarecum previzibil, majoritatea favoritelor - si aici ne referim la echipele din Liga I - au izbutit, asadar, sa treaca de faza "saisprezecimilor" Cupei Romaniei-Timisoreana.

Nu insa fara emotii, daca ne gandim ca, luand in calcul doar meciurile de marti si exceptand, la o adica, victoria clara a Univ. Craiova (3-1 la CSM Ploiesti), atat Dinamo (2-1 la Tg. Mures), cat si Otelul (2-1 la Breaza), CS Otopeni (1-0 la Rm. Valcea) si FC Timisoara (1-0 la Cluj, cu CFR II) s-au impus abia in prelungirile celor 90 min. de joc. De altfel, cam in aceeasi nota s-a inscris si duelul de la Cluj, unde, dincolo de "contrele" din tribune si cerbicia din teren, concitadinele si, totodata, "dusmancele" de-o viata, "U" si CFR, s-au intrecut intr-un spectacol total, presarat cu rasturnari de scor si puzderi de penalty-uri. Concret, "studentii" lui Dorinel au condus cu 2-0 (Soporan-min. 9 si 23, ambele de la 11m), "feroviarii" au facut 2-2 (Didy-50, Trica-74), "U" a preluat din nou conducerea (Suteu-77), pentru ca - in tot acest interval de patru minute - CFR sa restabileasca apoi egalitatea la 3 (Peralta-78) si sa trimita meciul in prelungiri. Care, ramase fara urmari pe tabela, au culminat cu seria interminabila a penalty-urilor (marcand inclusiv portarii adversi), pentru ca, intr-un final de-a dreptul dramatic, "studentul" Soporan - transformat, iata, din inger in demon - sa rateze (a patra oara!) de la punctul cu "var". Permitand astfel campioanei si detinatoarei Cupei sa se califice, dupa 3-3 si 11-10 la "loteria" loviturilor de departajare, in "optimile" intrecerii.

Eliminare rusinoasa pentru Steaua si "surata" din Buzau
Daca CFR-ul si celelalte formatii au trecut, cum-necum, in faza urmatoare a Cupei, Steaua si "Steluta" Gloria Buzau, in schimb, au parasit, cum s-ar zice, pe usa din dos competitia. Iar asta in conditiile in care, desi latifundiarul din Pipera insista (spre marea dezamagire a suporterilor) sa se declare neinteresat de acest trofeu, "ros-albastrii" lui Lacatus (cu multi jucatori din prima echipa in teren, marti) au catalogat drept rusinoasa infrangerea (0-2, Curelea-66 si Varga-84) suferita, la Urziceni, in fata "gastii nebune" a Sportului Studentesc. De altfel, in aceeasi "oala" intra si Buzaul, dupa esecul (0-0 si 3-4 la penalty-uri) cu nepretentioasa FC Botosani.

» vezi articolul original


sursa:

Nu este nici un comentariu.