Primarul Romei catre romani: Sunteti ca niste frati pentru noi
Data 07/10/2008 15:53  Autor Admin  Accesari 688  Limba Global
http://www.realitateadinitalia.com/images/news/2485.jpgItalienii din Roma ii vad pe romani ca pe niste frati, spune primarul Romei, Gianni Alemanno. Asta in ciuda campaniei parlamentare din Italia, bazata, in mare parte, pe problema imigrantilor, in ciuda infractiunilor grave facute de romani, dar si in ciuda amprentarii rromilor, printre care si de cetatenie romana.

"Desi fiii vostri au comis greseli grave, Roma este primitoare cu voi si va respecta identitatea. Sunteti la voi acasa aici si va consideram fratii nostri", a afirmat primarul Romei cu ocazia inaugurarii noului sediu al Comunitatii catolice romanesti de rit latin in cadrul parohiei Santi Vitale e Compagni Martiri din Fovea.

"Intre italieni si romani trebuie sa existe respect si prietenie, deoarece impartasim valori comune, peste care nu se poate trece cu vederea", a adaugat Alemanno, informeaza Adevarul in pagina electronica.

Primarul Romei a subliniat, de asemenea, faptul ca "in trecut au fost folosite cuvinte destul de grele si pline de echivoc la adresa romanilor, dar ca acum principalul obiectiv este acela de a ne debarasa de umbrele trecutului si de a arata lumii cat de mult lucreaza si se implica romanii din Italia". 
Sursa: www.ziare.com

Nu este nici un comentariu.