Iris si Smiley, campionii muzicii romanesti in 2008
Data 07/10/2008 15:42  Autor Admin  Accesari 1124  Limba Global
http://musicmix.rol.ro/images/multithumb/thumbs/b.300.300.16777215.0.stories.irisi_concert.jpg
 "Nationala de rock a Romaniei" a plecat acasa cu doua trofee, iar cantaretul a obtinut cele mai multe premii la Romanian Music Awards, patru.Smiley este marele castigator al Galei Romanian Music Awards 2008, desfasurata duminica seara, la Iasi, cu patru trofee obtinute in urma voturilor acordate de public.


Desi trupa Morandi se anunta favorita editiei din acest an, cu sase nominalizari, "rasfatatul" galei a fost Smiley, care a castigat la sectiunile Cea mai buna piesa pop, Cel mai bun solist, Cel mai bun debut si Cel mai bun show (ultimul castigat impreuna cu trupa Simplu). Morandi si-a adjudecat un singur premiu: Cel mai bun album, pentru "N3xt".

Daca "debutantul" Smiley a castigat patru trofee, veteranii de la Iris au primit doua trofee, pentru Cea mai buna trupa rock si Cea mai buna interpretare live.

In ciuda ploii reci, la show-ul organizat de Music Channel in fata Palatului Culturii au asistat circa 10.000 de spectatori, care s-au "delectat" cu suficient playback si cu replicile prezentatorilor Andreea Banica, Mugur Mihaescu si Razvan Popescu (de la matinalul "Fabrica DeMenta" - Radio 21). Andreea Banica s-a ales, de altfel, si cu un premiu la sectiunea Cea mai buna artista, alegere mai mult decat surprinzatoare, avand in vedere ca vedeta a concurat cu voci ca Andra sau Loredana.

Alex a obtinut doua premii, pentru Cea mai buna selectie a anului si Cel mai bun site. De doua ori a urcat pe scena si David DJ, pentru sectiunile Cel mai bun DJ si Cea mai buna piesa dance.

"Brasil", piesa anului

Titlul de Cel mai bun grup le-a revenit celor de la DJ Project, iar Cea mai buna trupa hip-hop a fost votata Parazitii, care a lipsit insa de pe scena galei. Invitatii speciali ai editiei, membrii forma- tiei N.O.H.A. (cunoscuta pentru hitul "Tu Cafe") - care a interpretat doar doua piese, spre dezama- girea publicului - le-au inmanat baietilor de la Akcent premiul pentru Cel mai exportat grup. Piesa anului a fost desemnata "Brasil", semnata de Tom Boxer, Fly Project si Anca Parghel. Artista, careia i-a fost oferit si un premiu special pentru intreaga cariera, a lipsit de la eveniment.

» vezi articolul original


sursa:


 


Sursa: ROL.ro
Nu este nici un comentariu.