Romanii ar putea lucra de anul viitor in Elvetia
Data 10/09/2008 17:49  Autor Admin  Accesari 876  Limba Global
http://www.ziare.com/_files/Image/news/408/tb_240_407539_0809_doris1.jpgGuvernul si Parlamentul elvetian au votat pentru deschiderea pietei muncii din Elvetia pentru cetatenii romani si bulgari.

Un referendum va fi organizat anul viitor un referendum pentru a fi luata o decizie finala, a declarat marti ministrul elvetian al Economiei, Doris Leuthard, relateaza Newsin.


" Oamenii de afaceri elvetieni sustin deschiderea pietei muncii pentru cetatenii romani si bulgari . Guvernul si parlamentul elvetian si-au dat acordul, urmeaza sa organizam un referendum si urmeaza ca, cel mai probabil anul viitor, sa organizam un referendum prin care cetatenii elvetieni sa se pronunte", a spus Leuthard.

In prezent, romanii pot intra in Elvetia fara viza pentru sejururi de cel mult 90 de zile, insa aceasta nu le da dreptul de a se angaja pe teritoriul elvetian.

Guvernul elvetian a decis sa sustina Romania in continuarea reformelor cu 181 milioane de franci elvetieni , insa urmeaza ca acest proiectul sa fie aprobat si de Parlament, a precizat Leuthard.

"Elvetia a sustinut pana in prezent Romania cu peste 160 milioane franci, care au fost folositi mai ales in administratie", a declarat ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian.

In 2007, valoarea comertului dintre Romania si Elvetia a fost de 600 milioane euro, iar capitalul elvetian existent in Romania a ajuns la 2 miliarde euro .

"Romania si Elvetia vor coopera in domeniul eficientei energetice, iar mediile de consultanta elvetiene vor sustine absorbtia fondurilor europene", a mai spus Vosganian.

 
Sursa: Ziare.com
Nu este nici un comentariu.