CE cere explicatii Germaniei despre amanarea deschiderii pietei muncii
Data 20/07/2008 10:39  Autor Energetick79  Accesari 1269  Limba Global
Comisarul european pentru munca si afaceri sociale, Vladimir Spidla (foto), a cerut sambata Germaniei sa dea explicatii legate de decizia sa de a amana pentru 2011 deschiderea frontierelor pentru mana de lucru din Europa de Est, relateaza AFP.

"Astept o explicatie concreta din partea Germaniei", a spus Spidla pentru Frankfurter Allgemeine Zeitung, cu ocazia unei conferinte la Bonn.


Guvernul german a decis, miercuri, sa ceara Bruxelles-ului amanarea pentru 2011 a deschiderii frontierelor sale pentru mana de lucru din Europa de Est, decizie care o izoleaza in Europa, in pofida penuriei de mana de lucru de care sufera.

Statele din UE au o ultima posibilitate de a amana deschiderea frontierelor lor, pana in 2011, cu conditia ca "fiecare guvern sa demonstreze ca exista riscuri de perturbare grava a pietei muncii", a spus comisarul european.

"Germania trebuie sa dea explicatii, apoi voi vedea daca respectivele argumente ma conving", a adaugat el.

In cadrul UE, doar patru tari au decis sa ceara aceasta amanare. in conditiile penuriei de mana de lucru calificata, Germania a decis totusi sa faciliteze imigratia persoanelor calificate.
 
 
 
Sursa: Ziare.com
 
Nu este nici un comentariu.