Cele mai "tari" telefoane multimedia
Data 03/06/2008 17:09  Autor Admin  Accesari 1000  Limba Global
Nokia N95, terminalul care conduce in acest clasament, a fost lansat anul trecut si este genul de telefon "totul in unu".Un telefon mobil nu mai este de mult un aparat care ne ajuta doar sa vorbim cu cei dragi aflati departe sau care ne simplifica rezolvarea problemelor zilnice.

El a devenit astazi un fel de prelungire tehnologica a propriului corp, dupa cum spunea cineva. Telefoanele multimedia de azi ne permit sa comunicam, sa facem fotografii, sa urmarim programele de pe canalele TV preferate si sa navigam pe internet. Cele mai multe sunt doate si cu aplicatii GPS. TopTenReviews.com a facut un top al celor mai "taria€œ telefoane multimedia ale momentului.

Acestea sunt adevarate "bijuteriia€œ tehnologice, computere in miniatura care ne aduc un univers al informatiei la o distanta de o apasare de tasta sau de o atingere, dupa caz, daca vorbim de celebrul iPhone. Desi suntem in 2008, cele mai bune telefoane multimedia ale momentului au fost lansate cu ceva timp in urma.

1. NOKIA N95

Acest telefon este "nava amirala€œ a flotei Nokia. Este, dupa cum il prezinta chiar compania mama , "ceea ce computerele au devenita€œ. Include toate functiile si facilitatile pe care le poate avea un telefon mobil in acest moment si permite instalarea de nenumarate alte aplicatii. N95 poate fi aparat foto, player muzical, televizor, camera video, navigator pe internet, GPS, laptop sau orice altceva.

Pretul mediu la care poate fi gasit in Romania: 2.000 de lei.

2. iPHONE


Aparitia acestui terminal a dat nastere unei adevarate isterii, iar industria producatoare de telefoane mobile este alta dupa iPhone. Telefonul are un ecran mare, fiind ideal pentru a naviga pe internet sau pentru a vizualiza imagini ori continut video. Actuala versiune are insa o mare problema: nu dispune de tehnologie 3G, care permite descarcarea si incarcarea de date, navigarea, mult mai rapid, pe internet sau servicii avansate precum video-telefonia.

Pret: 2.000 de lei.

3. NOKIA N80 IE


Un fel de frate mai mic al N95, N80 se apropie de performantele acestuia. Are o camera de 3 megapixeli, player muzical digital, consola pentru jocuri, Radio FM, e-mail, suita PC. Capacitatea de stocare a telefonului poate fi extinsa pana la 2GB prin intermediul unui card de memorie. Dupa standardele de acum nu mai este foarte mult, insa este totusi suficient spatiu pentru mult continut multimedia.

Pret: 1.400 de lei.

4. SAMSUNG BLACKJACK


Este un terminal atragator cu un ecran superb. Tastatura clasica mare este excelenta pentru scris e-mailuri sau navigat pe internet. Mai mult, are instalat Windows Mobile, dispunand de toate avantajele acestuia: e-mail, aplicatii Office si multimedia specifice acestui sistem de operare sau functii de securitate avansate. Camera foto are 1,3 megapixeli si ofera posibilitatea de captura video.

Pret: 1.000 de lei.

5. BLACKBERRY CURVE


Ecranul si tastatura de dimensiuni generoase il fac foarte usor de folosit. Are o camera de 2 megapixeli cu zoom digital 3X, organizator foto, playere audio si video, programe de convertire automata a continutului multimedia pentru a merge pe telefon sau jocuri. Nu dispune de tehnologie 3G sau GPS. Se spune despre acest terminal ca nu face totul, insa tot ce face, face foarte bine.

Pret: 1.700 de lei.

6. MOTOROLA Q Q9

Dispune de Windows Mobile 6.0, versiunea Standard, pentru telefoane inteligente fara ecran sensibil la atingere. Tehnologia 3G si ecranul mare il fac ideal pentru folosirea pe internet. Are o camera de 2 megapixeli, player muzical, player video, GPS, insa nu si suport Wi-Fi, ceea ce inseamna ca nu va veti putea accesa internetul gratuit folosit in anumite zone.

Pret: 1.300 de lei.


» vezi articolul original


sursa:

Nu este nici un comentariu.