Tricolorii au plecat spre Euro 2008
Data 02/06/2008 16:05  Autor Admin  Accesari 843  Limba Global
Tricolorii au plecat in Elvetia, pentru a participa la turneul final al Euro 2008, transmite Rompres. Jucătorii au fost salutaţi la plecare de preşedintele Traian Băsescu la Salonul Oficial al Aeroportului Internaţional ''Henri Coandă''.

Atacantul Adrian Mutu i-a oferit preşedintelui Băsescu tricoul său cu numărul 10, iar şeful statului le-a urat jucătorilor succes la turneul final din Austria şi Elveţia (7-29 iunie). Traian Băsescu s-a întreţinut cu Mircea Sandu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, cu selecţionerul Victor Piţurcă, şi cu căpitanul Cristian Chivu, iar apoi a dat mâna cu toţi componenţii lotului, înainte de a pleca spre aeronava prezidenţială.

Mircea Sandu, preşedintele FRF, s-a aratat increzator in formatia Romaniei. ''Am încredere în formaţia noastră. Avem o echipă valoroasă, cu individualităţi foarte bune'', a declarat preşedintele FRF. El a precizat că jucăm într-o grupă foarte grea, dar frumoasă. ''Vom face puncte, poate 2, 6 sau 5 puncte, dar sper să facel cel puţin 4. Asta înseamnă o victorie şi un meci în care nu vom pierde'', a declarat Sandu. În continuare, preşedintele FRF a spus că aceste meciuri trebuie privite şi prin prisma preliminariilor CM din 2010, din Africa de Sud.

Întrebat dacă putem visa la o performanţă importantă, Mircea Sandu a spus:''Dacă nu visăm înseamnă că nu avem un ţel. Ţelul nostru este să urcăm cât mai mult''. Sandu a precizat ca doreşte ca România să se califice alături de Italia din Grupa C.

Conducătorul federaţiei a mai spus că a văzut doar câteva secvenţe din meciurile de pregătire ale adversarelor la EURO 2008: "Din câteva secvenţe, nu poţi să îţi faci o impresie, trebuie să vezi tot meciul pentru aşa ceva. Întrebat care sunt impresiile la UEFA despre România, Sandu a spus că unul dintre vicepreşedinţi i-a spus că formaţia noastră va urca foarte sus la acest turneu final. ''Sper să aibă dreptate'', a completat Mircea Sandu.

În legătlură cu jucătorii care pot produce surpriza, Mircea Sandu a declarat:''Aştept mult de la Marica sau Marius Niculae, iar Cociş poate să explodeze la această competiţie. Sunt şi cei consacraţi. Îmi place relaxarea şi siguranţa lui Tamaş. Lobonţ poate arăta o formă bună, ca la ultimul meci, nu la finalul campionatului. Avem şanse să depăşim grupa''.

Ionuţ Lupescu a declarat, la randul sau, că fiecare fotbalist trebuie să alerge pentru echipă. "Dacă vor începe unii să-şi facă numerele personale, atunci vom fi primii care vom pleca din Elveţia şi Austria". Lupescu a menţionat că jucăm împotriva unor foste câştigătoare ale CE, contra campioanei mondiale en-titre, dar nu trebuie să ne predăm. ''Atâta timp cât meciul începe de la 0-0, nu trebuie să ne predăm'', a precizat Lupescu. În continuare Lupescu a spus că în condiţiile în care vom pierde meciul cu Franţa, va trebuie să ne păstrăm echilibrul''.

Naţionala României va fi cazată la Hotelul Saentispark din St Gallen. În Grupa C a turneului final EURO 2008, selecţionata României va întâlni în ordine Franţa (19,00), pe 9 iunie la Zurich, Italia pe 13 iunie, tot la Zurich (19,00), iar pe 17 iunie Olanda la Berna (21,45), mai precizeaza agentia de presa Rompres.

Foto: Rompres

Nu este nici un comentariu.