Suporterii romani intra in Elvetia doar cu pasaportul, fara viza!
Data 02/06/2008 15:59  Autor Admin  Accesari 1207  Limba Global
http://www.emnews.ch/wp-content/uploads/euro2008-maskottchen.jpgRomânii care doresc să meargă în Elveţia la EURO 2008 trebuie să aibă asupra lor paşaportul, nefiind nevoie de viză, a anunţat, astazi, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF), potrivit Rompres.

Suporterii români pot intra pe teritoriul Elveţiei conform Acordului dintre Guvernul României şi Consiliul Federal Elveţian privind eliminarea reciprocă a vizelor, semnat la Berna la 15 decembrie 2003, care stipulează că intrarea şi ieşirea în şi din Elveţia a cetăţenilor români se poate face numai în baza paşaportului personal valabil.

Potrivit aceluiaşi document, perioada de şedere, fără viză, în această ţară, este de cel mult 90 de zile, într-un interval de 6 luni, a menţionat sursa citată, printr-un comunicat remis ROMPRES.

De asemenea, suporterii români trebuie să respecte scopul pentru care li se acordă dreptul de a intra şi a ramâne în Elveţia, potrivit Poliţiei de Frontieră.

Cealaltă ţară organizatoare a EURO 2008, Austria, a reintrodus, începând de luni, până pe 1 iulie, ora 24,00, controalele la punctele de trecere a frontierei (terestră, aeriană şi fluvială), măsura având un caracter temporar în scopul asigurării securităţii competiţei sportive, a precizat IGPF.

Potrivit sursei citate, suporterii români vor putea intra şi în continuare pe teritoriul Austriei doar cu cartea de identitate valabilă.

"Introducerea temporară a controlului la frontierele Austriei nu afectează regimul călătoriilor cetăţenilor români care intenţionează să se deplaseze în Spaţiul Schengen şi, implicit, pe teritoriul statului austriac, aceştia putând călători în baza cărţii de identitate valabile", precizează IGPF.

În Grupa C a turneului final EURO 2008, selecţionata României va întâlni în ordine Franţa (19,00), pe 9 iunie la Zurich, Italia pe 13 iunie, tot la Zurich (19,00), iar pe 17 iunie Olanda la Berna (21,45).


Sursa: ROL.ro
Nu este nici un comentariu.