Cu ei defilam la Euro
Data 29/05/2008 16:52  Autor Admin  Accesari 960  Limba Global
Selectionerul Victor Piturca a definitivat ieri lotul care va merge la Euro sa se bata cu Franta, Italia si Olanda, in grupa C. Florin Bratu a fost trimis acasa, semn ca Piturca va pune mare pret pe aparare la turneul final. Decizia tehnicianului a starnit criticile oficialilor lui Dinamo.

Tehnicianul a anuntat ieri si ultimul jucator care nu va face deplasarea in Austria si Elvetia. Numele exclus este cel al dinamovistului Florin Bratu, dupa ce Piti a decis ca atacantul nu face parte din planurile sale.

Decizia dezvaluie, intr-o anumita masura, tactica pe care selectionerul are de gand sa o aplice la Euro. Piti apeleaza la prudenta si nu pare dispus sa se arunce in atac, cu tot dinadinsul.

Tehnicianul s-a gandit mai degraba la o tactica de anihilare a adversarilor, mai ales dupa ce la ultimele antrenamente a exersat schema cu trei jucatori la inchidere.

In plus, problemele cu accidentarile au venit mai mult din aparare, iar antrenorul vrea sa aiba la dispozitie cat mai multe a��piese de schimb". Fostul selectioner Emeric Ienei crede ca Romania nu ar trebui sa se apere la Euro, ci sa-si surprinda adversarii atacand cat mai mult.

a��Din 23 de jucatori, chiar daca vom ajunge in finala, numai 18 vor juca. E problema lui Piti ca a renuntat la Bratu. Trebuie sa fim atenti. Ei au atacanti periculosi. Noi trebuie sa fim la fel, sa atacam cat putem de mult. Asa ii vom surprinde. Nu avem ce pierde. Trebu-ie sa fim peste ei. Eu am mers cu patru atacanti la turneele finale", a spus Ienei, cel care a condus Romania la ultimul Campionat European la care am fost prezenti, cel din 2000.

Nu rata maine posterul gratuit - De luni, ziarul Click! va avea un caiet de 16 pagini dedicat exclusiv Euro 2008» vezi articolul original


sursa:

Nu este nici un comentariu.