Costel Busuioc isi lanseaza primul album
Data 27/05/2008 17:07  Autor Admin  Accesari 996  Limba Global
costel_busuioc.jpgCostel Busuioc, românul care a uimit o lume întreagă cu vocea sa, îşi va lansa astazi, la Madrid, primul album muzical din carieră, un CD produs de compania Sony BMG care conţine de la arii de operă şi canţonete, până la celebrul hit "Yesterday" al formaţiei Beatles.

"Debutul său discografic reflectă aria largă pe care vocea sa poate să o acopere, el interpretând, pe acest prim album, atât operă (Puccini), cât şi romanţe (Leoncavallo) şi canţonete napolitane (Santa Lucía), trecând prin refrene clasice populare, precum "Ojos de Espana" şi "El mundo", fără a uita melodiile grupului Beatles ("Yesterday"), ariile de inspiraţie spaniolă ("La malaguena") şi teme inedite compuse exclusiv pentru el ("Vivo" şi "Con la espuma del mar")", se arată pe saitul click2music.es.


Potrivit click2music.es, pe acest album, Costel Busuioc cântă "Ojos de Espana" (compus de Bert Kaempfert), "Mattinata" (de Leoncavallo), "Vivo" şi "Con la espuma del mar" (de José Ramón Flórez şi Gian Pietro Felisatti), "Che Gelida Manina" şi "E lucevan le stelle" (de Puccini), "La malaguena" (de Galindo şi Ramírez), "Santa Lucía" (de Teodoro Cottrau), "Yesterday" (de Lennon & McCartney) şi "El mundo" (de Mecia, Greco şi Sbriccoli).

         

Supranumit "Pavarotti din Banat", Costel Busuioc a reuşit în această primăvară să se califice în finala concursului pe care a şi câştigat-o, "Hijos de Babel", competiţie organizată de postul public de televiziune din Spania. Premiul oferit de către televiziunea spaniolă a constat în promovarea imaginii cântăreţului în ţara natală, dar şi producerea unui album.


Ministrul Culturii şi Cultelor, Adrian Iorgulescu, a declarat atunci că intenţionează să sprijine financiar organizarea unor concerte ale lui Costel Busuioc în spaţii publice din Spania, pentru ca acesta să fie cunoscut de comunităţile de români din această ţară. El anunţase, anterior, şi că intenţionează să-i ofere lui Costel Busuioc o bursă pentru studii de canto şi teoria muzicii la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. 


Sursa: ROL.ro
Nu este nici un comentariu.