Un roman face legi la Ottawa
Data 22/04/2008 12:50  Autor Energetick79  Accesari 1273  Limba Global
Etichetarea alimentelor vandute in Canada, de la un ocean la altul, este foarte aproape de a fi schimbata in urma initiativei unui roman. Este vorba de Mihai Claudiu Cristea, editorul ziarului Les Immigrants de la Capitale din orasul Quebec

Romanul a declansat o campanie pentru a interzice vanzarea produselor alimentare pe al caror ambalaj nu figureaza o data de expirare. In prezent, legea spune ca o data de expirare trebuie inscrisa pe ambalaj pentru produsele al caror termen de valabilitate este mai mic de 90 de zile. Pentru celelalte, nu exista nici o obligativitate pentru producatori de a mentiona data expirarii, ceea ce poate conduce, ipotetic, la prezenta pe rafturi a unor produse fabricate de ani de zile.
Apelul lui Mihai Claudiu Cristea a fost transferat in proiect de lege de catre deputata Blocului Quebecois, Christiane Gagnon, purtatorul de cuvant al acestui partid in domeniul sanatatii. Ea se intreaba, in motivatia proiectului: “Produsele care nu expira in 90 de zile sunt ele eterne? Cum poate consumatorul, care vrea sa aiba grija de sanatatea sa, sa faca alegeri sanatoase si sigure cand guvernul il priveaza de o informatie atat de importanta?” Proiectul, cu numarul C-529, a fost depus in Camera la 1 aprilie 2008. Deputata BQ considera ca exista posibilitatea ca Guvernul Harper sa includa aceasta lege in propriul sau proiect de lege pentru securitatea produselor de consum. 


sursa: Romanian Global News
Nu este nici un comentariu.