Cum sa fentezi legea antihuliganism
Data 11/04/2008 13:49  Autor Energetick79  Accesari 849  Limba Global
Inovatie. Cristi Brancovan, liderul galeriei lui Poli Timisoara, a venit cu o idee smechereasca, prin care poate sa-si sustina favoritii la microfon


Timisorenii au fost mereu inventivi. Echipa din provincie cu cei mai multi spectatori nu trebuie sa isi faca probleme in ceea ce priveste sustinerea sonora din partea suporterilor. Daca legea nu permite ca fanii unei echipe sa intre cu torte, brichete sau tot felul de alte obiecte, nu e voie nici sa iti sustii echipa la portavoce sau la microfon. La Timisoara, se poate. Cristi Brancovan, "vocea galeriei", a venit cu o idee nastrusnica. Acesta poate sa isi incurajeze in continuare favoritii, fiind angajat al clubului, cu acte in regula, pe functia de al doilea crainic al stadionului. "Am discutat cu oamenii de la club despre aceasta situatie si au fost foarte deschisi. In curand, voi fi angajat in cadrul clubului pe post de crainic", a spus Brancovan.

Si alte cluburi procedeaza la fel

Pe langa Poli Timisoara, care a incheiat un contract de colaborare cu Cristi Brancovan, se pare ca si alte cluburi agreeaza aceasta idee. De exemplu, Otelul Galati are deja incheiate mai multe contracte cu oameni din galerie, care oricand pot vorbi legal pe stadion. Se pare ca moda va fi adoptata de curand si la Vaslui, urmand ca, pana in sezonul viitor, pe toate stadioanele din Romania sa se auda vocea suporterilor. Astfel, "Legea pentru prevenirea si combaterea violentei cu ocazia competitiilor si a jocurilor sportive", Legea nr. 4/2008, poate fi fentata perfect legal, majoritatea cluburilor considerand ca fara aceste voci ale suporterilor atmosfera de la stadion ar fi una ca la teatru. 
Amenzi usturatoare

Legea antihuliganism aduce sanctiuni grele celor care o incalca. Amenzile pot fi de la munca in folosul comunitatii (daca injuri un jandarm sau il provoci), pana la amenzi intre 200 de lei (in cazul in care arunci cu obiecte in tribuna sau pe teren) pana la 3.000 de lei (pentru cei care patrund in incinta stadionului). Si cluburile pot fi sanctionate ferm, prin ridicarea accesului pe stadion intre doua si sase etape sau cu amenzi drastice. Daca violentele se repeta pe un stadion, echipa respectiva poate sa fie chiar retrogradata. 

sursa:cancan
Nu este nici un comentariu.