Bucurestiul va avea doua porturi
Data 25/03/2008 12:03  Autor Misu  Accesari 1288  Limba Global
Sirene de vapoare sub geamurile bucurestenilor? Ei bine, acest lucru va deveni realitate din 2012, cand sunt programate sa se incheie lucrarile la Canalul Dunare-Bucuresti .

 Odata cu finalizarea acestei investitii, proiectul prevede ca doua dintre comunele limitrofe Capitalei, 1 Decembrie si Glina, sa devina porturi gata sa primeasca navele fluviale sau chiar slepuri.

a??Constructia Canalului Dunare-Marea Neagra va incepe in 2009 si va dura trei ani. Finalizarea proiectului, din care Ceausescu a realizat 70 la suta, e conditionata de investitii care se ridica la 450 milioane de euro . Portul Glina va avea o capacitate de patru milioane de tone marfuri pe an, iar cel din comuna 1 Decembrie, 16 milioane de tone marfuri pe an", a dezvaluit Sorin Cupsa, directorul Companiei Nationale a Canalelor Navigabile Constanta.

Lucrarile la Canalul Dunare-Bucuresti au inceput in 1986 si au fost oprite odata cu Revolutia. Proiectul dateaza insa din 1929. Potrivit proiectului, 31 de kilometri din Dambovita pot deveni imediat navigabili. In vara acestui an va avea loc licitatia pentru stabilirea constructorului.» vezi articolul original


sursa:


Nu este nici un comentariu.