O profesoara si o studenta - sfasiate de caini
Data 24/03/2008 12:42  Autor polistu  Accesari 679  Limba Global
O profesoara si o studenta - sfasiate de caini 

Problema cainilor vagabonzi din Bucuresti reapare in atentia publica odata cu doua noi atacuri si cu apropierea campaniei electorale pentru alegerile locale. Doua femei au fost atacate de curand pe strada de haite de patrupede violente.Prima dintre victime este profesoara de desen si are 28 de ani, scrie "Evenimentul Zilei". Femeia mergea dimineata spre scoala si a fost atacata de un caine. Jumatate din degetul mare de la mana dreapta i-a fost smuls cu tot cu tendon, iar la maini, la ambele coate si la abdomen a suferit cusaturi. Acum nu mai poate desena, iese din casa numai insotita de fratele sau si traieste cu frica de a fi data afara de la locul de munca in orice moment.

Cealalta femeie este studenta si mergea spre facultate. A fost atacata de patru caini si numai greutatea prea mare a corpului a ajutat-o sa nu fie trantita pe jos. O bucata de piele de pe pulpa dreapta i-a fost smulsa cu totul, iar genunchii i-au fost facuti ferfenita, pielea din aceasta zona fiindu-i cusuta in mai multe locuri.

La Centrul Antirabic din cadrul Spitalului Matei-Bals, din Capitala, vin in fiecare an mii de persoane muscate de caini vagabonzi. Majoritatea victimelor o reprezinta varstnici si copii sub 15 ani.

Administratia pentru Supravegherea Animalelor e depasita de situatie din ianuarie, de cand Parlamentul a votat Legea nr. 9/2008 prin care se interzice eutanasierea cainilor fara stapan. "Avem cele doua adaposturi pline cu 500 de caini si noua lege nu ne da voie sa-i eutanasiem decat pe cei bolnavi incurabil. Din aceasta cauza abia daca se mai elibereaza vreun loc-doua, maxi-mum sase locuri intr-o luna. Atunci mai prindem altii", explica Simona Panaitescu, director ASA. 
Sursa:roon.ro
Nu este nici un comentariu.