Linda: superstar german "fabricat in Romania"
Data 01/03/2008 09:25  Autor Admin  Accesari 1418  Limba Global
O adolescenta de origine romana se numara printre favoritii concursului "Germania cauta superstaru".Dupa ce Costel Busuioc, tenorul- zidar, a cucerit Spania, o tanara de origine romana, Linda Teodosiu, face furori in Germania. Adolescenta de 16 ani, fiica saxofonistului roman Flavius Teodosiu, isi face astazi debutul la emisiunea-concurs "Germania cauta superstarula��, unde se numara printre favoriti.

Dupa o preselectie la care au participat 30.000 de tineri din cele mai importante orase din Germania, dar si din Ibiza si Palma de Mallorca (unde exista comunitati germane puternice), au fost selectati doar 120 de candidati pentru urmatoarele probe si numai 10 dintre ei s-au calificat pentru concurs. Linda se afla deja in cantonament, unde se pregateste pentru prima etapa a concursului, care va fi transmisa in fiecare sambata, incepand de astazi, de postul de televiziune RTL.

"Noua favorita
a lui Dieter Bohlena��

"E asaltata de presa din Germaniaa��, spune Flavius Teodosiu, tatal tinerei. "Nemtii au reactionat pozitiv la faptul ca e pe jumatate romanca, iar eu am precizat acest lucru de fiecare data. Chiar daca am cetatenia germana de foarte mult timp, eu m-am considerat intotdeauna romana��, marturiseste muzicianul. De altfel, adolescenta vine in Romania de trei-patru ori in fiecare an. "La noi in familie e lege: petrecem mereu Pastele si Craciunul acasa, in Romania, alaturi de sora mea si fiul ei. Linda se simte foarte bine aicia��, precizeaza Flavius Teodosiu.

Inca de mica, Linda a visat sa ajunga cantareata, profesie pentru care o recomanda, pe langa vocea foarte buna, backgroundul muzical al familiei sale. Tatal Lindei este unul dintre cei mai cunoscuti artisti romani in strainatate, avand colaborari constante cu muzicieni ca Joe Cocker, Chris de Burgh, Gloria Gaynor sau Jennifer Rush, iar mama sa, Belinda, a fost un copil-vedeta, care a cantat multi ani in spectacolele organizate la Carnavalul de la Koln, unul dintre cele mai mari evenimente de gen din lume.

Pe langa talentul mostenit de la parinti, tanara s-a pregatit mai multi ani, in particular, cu profesori de canto, iar astazi vocea ei este comparata cu cea a Christinei Aguilera.

"Linda este noua favorita a lui Dieter Bohlena��, titreaza cotidianul german "Expressa�� despre adolescenta de 16 ani. Dieter Bohlen, fost membru al trupei Modern Talking, face parte din juriul concursului si este, la ora actuala, cel mai mare producator muzical din Germania.

Marele premiu,
100.000 de euro

"Succesul de care se bucura Linda are doi factori: talentul si charisma, dar in primul rand charisma. Fiica mea are un adevarat talent de a mobiliza masele. In fata casei noastre din Koln se strang in fiecare zi zeci de ziaristi si fotografi, dar si foarte multi fani, primeste peste 1.000 de e-mailuri pe zi. Şi pe mine m-a luat prin surprindere ceea ce s-a intamplata��, marturiseste Flavius Teodosiu. "Pot spune ca Linda e deja un star si e pe cale de a deveni un megastara��, adauga el.

Castigatorul concursului va primi un premiu de 100.000 de euro si va incheia un contract cu o casa de discuri. Juriul, format din trei producatori, va analiza prestatiile participantilor, urmand ca publicul sa voteze cine ramane in concurs si cine va fi eliminat.

Emisiunea "Germania cauta superstarula�� ("Deutschland sucht den Superstara��) se afla la a cincea editie, iar audientele sunt foarte mari, fiecare etapa fiind urmarita de cateva milioane de telespectatori.

TRADIŢIE


Flavius Teodosiu: "Suntem o familie de muzicieni si avocatia��


"Suntem o familie de muzicieni si avocatia��, isi incepe povestea Flavius Teodosiu (44 de ani), tatal Lindei si unul dintre cei mai apreciati saxofonis ti romani. "Bunicul meu, Mircea, a fost un avocat celebru, dar, totodata, era pasionat de muzica. La fel si tatal meu, care chiar a profesat o perioada, in acest domeniu, ca saxofonist. A fost destul de cunoscut in anii a��60, insa a renuntat cand a fost numit vicepresedinte al Colegiului de avocati. Poate a fost mai bine asa, deoarece a avut o cariera puternica si a fost chiar aparatorul lui Luis Corvalan, fostul presedinte al Partidului Comunist din Chile, inla turat odata cu lovitura militara a lui Augusto Pinocheta��, povesteste muzicianul. "Din pacate, a murit cu cateva luni inainte de Revolutie, pentru ca nu a mai facut fata presiunilor regimului comunista��, spune el.

Saxofonul, "cel mai sexy
instrumenta��

Desi a studiat pianul, Flavius Teodosiu s-a simtit mai apropiat de saxofon, despre care spune ca "este cel mai sexy instrumenta��, si a luat primele lectii de la tatal sau. A trecut apoi sub "tutelaa�� lui Marin Petrache Pechea si, spre deosebire de sora sa, Flavia Teodosiu, care a continuat traditia familiei (si are acum un cabinet de avocatura), a optat pentru o cariera in muzica. "La inceput am cantat in Orchestra Radio, condusa de Sile Dinicu. Am inceput sa merg in strainatate destul de des; pe vremea aceea artistii nu aveau probleme cu plecatul din tara. Asa am ajuns in Germania, tara in care m-am si stabilita��, povesteste artistul. Succesul european a venit la inceputul anilor a��90, cand Flavius Teodosiu a infiintat formatia pe care o conduce si acum, Flavius & Eurosound. In prezent, muzicianul canta alaturi de nume mari ale scenei internat ionale, printre care Joe Cocker, Ronan Keating, Jessica Simpson, Chris de Burgh, Jennifer Rush, Dionne Warwick, Cliff Richard.

» vezi articolul original


sursa:

Nu este nici un comentariu.